Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. kovo 1 d., pirmadienis

Bočių skonio duona su naminių raugu

Mano šeimyna labai mėgsta Bočių duona, ir teko ilgai pavargt, kol pagaliau gavosi tą, iš mano vaikystės, numylėta Bočių skonio duona, kuria taip mėgom valgyt viena arba su pienų.




Taigi, mums reikės:

2v.š. salyklo
2v.š. kmynų
1a.š. druskos
1v.š. medaus
50g rupių ruginiu miltu
400g vandens
300g ruginių miltu
250g kvietinių miltų
300g ruginio raugo

Kepant duonkepėje: salyklą ir kmynus UŽPLIKYT (jei naudojat rupius ruginius miltus, tai ir jos sudėt ir užplikyt). Kai atauš, sudėt likusius produktus į duonkepes kibirėlį ir nustatyt tešlos minkymo režimą, užminkytą tešlą kildint nemažiau 4val. Kept 1val.
Kepant orkaitėje: salyklą ir kmynus UŽPLIKYT (jei naudojat rupius ruginius miltus, tai ir jos sudėt ir užplikyt). Kai atauš, sudėt likusius produktus ir užminkyt tešlą, palikti šiltoje vietoje kildint nemažiau 4val. Kepti 220°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

26 komentarai:

Niutik rašė...

Приветик)
спасибо за сайт и рецептики..замесила сегодня вашь хлебушек, скоро уже буду выпекать)
Воды вот только (400гр) как то за много почему то получилось у меня , пришлось досыпать муку....
А заваривать муку и тмин и прочее надо в этих 400 гр воды??
Завтра отчитаюсь о вкусе)

nataliuncik rašė...

Eto testo s zakvaskoj i dolzno byt zydkovatym, a rzanuju muku krupnogo pomola, kmin i solod nado zavarivat, zatem dat otstynut do 37 i zasypat ostavshiesia produkty :)
Zdu otceta :)

Unknown rašė...

Aciu Tau labai uz puiku recepta, pavyko puikiai. Mano seimyna sukirto siandien beveik visa kepaliuka per diena. Plikinant as dar idejau kalendros grudeliu.
Liuks

nataliuncik rašė...

Malonu ir labai džiaugiuosi kad patiko jūsų šeimai :)

skirmantess rašė...

Ačiū už duonos receptus. Jie fantastiški. Bandžiau šiandien ir šitą. Bet tešla man skystoka gavosi. Kaip suprantu ji tokia ir turi būti. Bet aš dar miltų dėjau, nes man per skysta atrodė. Kai iškepiau ji tokia lipni gavosi, limpanti prie peilio. Įdomu ar čia todėl, kad miltų per daug ar dėl kitų priežasčių?

nataliuncik rašė...

Malonu, skanaus :-)
O dėl lipnumo, viskas priklauso nuo miltų, jų rūpumo, ar plikinot, netgi nuo drėgnumo, netgi raugo konsistencijos
O kokius miltus dėjot? Kita karta galima tada truputi pamažint vandens kiekį, bus sausesne

Unknown rašė...

Sveiki, gal galetumet pasakyti kur galima isigyti salyklo?

nataliuncik rašė...

O iš kokio jus miesto?

Unknown rašė...

As esu is Vilniaus. Uzsikeciau duonos kepimo liga. seimyna kaifuoja kai iskepu. Noreciau pabandyti issikepti visas Jusu duoneles... Labai dziaugiuosiu, kai zmones pasidalina savo patartimi. Aciu Jums

nataliuncik rašė...

Užsispyrimas pagirtinas, super!!!! Ir labai glosto mano savimeilė...:)
Jei turit su kuo pasidalint, geriau pirkt iš gamyklos(salyklas.lt), be jo ten yra ir kito gėrio. O jei neturit tokios galimybės, tada galit iš DeLonos, tik ten jau kaina užkelta, o ir dėl to salyklo kokybės merginos retkarčiais skundžiasi, nes karts nuo karto pasitaiko pilkšvas...

Unknown rašė...

Aciu uz greita atsakyma. Pasinaudosiu Vilniaus parduotuve, nes i Kauna tai toloka. Kepu po kelius kepaliukus i savaite(seimyna nera didele) Natalija, koki maisytuva geriausia isigyti? nes turiu problema su teslos minkimu
(alkunes problema), kai paminkau tai kelias dienas jauciu skausma, bet duonos kvapas stipresnis :-). Aciu Jums labai....

nataliuncik rašė...

Dėl maišytuvo tai net nežinau ką ir patart, nes pati ieškau informacijos, bet daugmaž jau apsistojau ties vieno, visgi norėtųsi gero daikto...tik dabar liko surinkt pinigėlius, nes KitchenAid kainuoja...Dar, iš kiek pigesniu, bet neprastesniu, giria Kenwood. Bet aš manau čia asmeninis dalykas, jus turit pati išsirinkt kas jums patinka, pasiklausinėt, gal kas iš pažįstamų turi, kokie atsiliepimai

inga rašė...

Sveika, labai skani duona gavosi. Tik susidūriau su problema, imant iš formelės (kepiau orkaitėje) nuplyšo dugnas. Vaizdą sugadino, tačiau skonio ne. Įdomu kodėl taip nutiko, galvoju gal kitą kartą palaikyti kokį pusvalandį ir tik tada versti ją lauk, kai dugnas sudrėksta. Kaip jūs manot?

nataliuncik rašė...

Sveiki, malonu kad patiko:) Jei kepat be kepimo popieriaus, tada palaikykit uždengta maždaug 10min ir padėkit ant grotelių apdžiūt

inga rašė...

Ačiū antrą kartą pavyko gražiai išimti iš kepimo formos. :) O kas galėtų dar labiau parūgštinti duonelę? Gal daugiau nei 300g raugo?

nataliuncik rašė...

Galit kiek ilgiau palaikyt (tik reikia stebėt kad neperdaugiausia, tada kiek sukris viršus) arba daugiau raugo, bet tada reikia truputi daugiau cukraus ir druskos įdėt, o ir duona žymiai greičiai iškils

Elvyra rašė...

Šiandien noriu išbandyti šią duonelę, tik kaip pakeisti ruginį raugą sausu? ta prasme kiek tada jo reikia dėti? Ačiū, lauksiu atsakymo.

nataliuncik rašė...

Jums tada reikia daryt pagal šį receptą http://nataliuncik.blogspot.com/2010/03/bociu-skonio-duona-su-mielem.html , nes vien su sausu raugu duona nepakils, reikia mielių

Elvyra rašė...

Ačiū labai, bandysiu ;)

nataliuncik rašė...

Būtinai parašykit kaip Jums seksis :)

Liolik rašė...

Sveiki!
Vakar teko pagaliau isbandyti Bociu recepta. Taigi, proceso metu iskylo klausimas: po 1val kepimo 220C kaip suzinoti ar duona issikepe?
Kadangi man teko po valandos ja isimti, siek tiek atvesinti ir kai ipjoviau, pamaciau kad ji yra vis dar slapia viduj. Vakar as ja idejau dar i orkaite 30min ir siandien ji atrodo puikiai. Bet gal yra koks kitas budas pratestuot duona pries isimant?
Aciu, tikrai puikus receptas, Duona skanu skaniausia!

nataliuncik rašė...

Sveiki, skirtingose orkaitėse skirtingai kepa ir kartais reikia pakoreguoti kepimo laiką ir temperatūrą, todėl pirmą kartą kepant reikėtų patikrinti, ar duona iškepusi. O patikrint ar išsikepė, galima su pagaliuku, jei įsmeigus, pagaliukas bus sausas, duona išsikepė, jei drėgnas - dar ne. Dar yra toks senovinis būdas patikrint ar duonelė iškepus padaužant į duonelę - jeigu girdime, kad garsas duslus – duonelė jau iškepusi.

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
nataliuncik rašė...

Vanduo sveria tiek pat ir gramais ir mililitrais,todėl kaip jums patogiau matuot jį,taip ir darykit

Unknown rašė...

Duona nuostabaus skonio. Aciu uz recepteli. Rytoj kepsim vel :)

nataliuncik rašė...

Malonu kad patiko :)

Sekėjai