Mums reikės:
400g rupių miltų
2 v.š. salyklo
505ml verdančio vandens
2a.š. kalendros arba kmynų, žolelių...fantazijos ir skonio reikalas
1 a.š. druskos
400g kvietinių miltų
30ml aliejaus
1 v.š. sauso raugo
2 a.š.mielių
Viską sudėt pagal recepto eiliškumą ir duot pastovėt apie 30min(nemaišant!), po to įjungt tešlos režimą. Kai tešla bus išmaišyta, duot pastovėt apie valanda, o po to kept.
Priedus galima visada keist. Duona gaunasi puri, minkšta, kaip tik tokia kokia mėgsta visi šeimoj
10 komentarų:
Galima ir be jo, bet salyklas duoda tą duonišką (juodą) spalvą ir kvapą
sveiki, labai labai ačiū Jums už receptus. Viskas labai aiškiai ir paprastai aprašyta ir svarbiausia viskas vienoje vietoje. Norėjau paklausti ar pas Jus duonkepe su vienu ar dviem velenėliais, bijau, kad maniškė, su vienu velenėliu neišmaišys šios duonos.
Labai malonu:) Pas mane su dviem mentelėm duonkepė buvo, tai išmaišydavo gerai(žinau kad ir su viena mentele puikiai pavykdavo), tik gal prireiks padėt su silikonine mentele pirmas minutes, o vėliau jau pati turės susitvarkyt.
Ir visgi kiek maišiau rankom tešlą, ir kiek su duonkepės pagalba, skirtumas didžiulis, su duonkepe gaunasi daugiau puresnė
Labukas) O kvietiniai miltai kokie??550?ar 812???ACIU.
Sveiki, tinka ir tie ir tie, tik su 812 bus pilkesni, bet jei darysit su salyklų, bus tas pats:)
O rupus miltai tai cia kokie? rupus ruginiai ar rupus kvietiniai?
Dėjau ruginius, bet drąsiai galit pakeist ruginiai, duonytė dar gražiau pakils
Laba diena, noreciau paklausti, kaip pas specialiste. Kai kada bekepant duona, itruksta sonas. Kokia gali buti priezastis? aciu
Sveiki, dažniausia duona įplyšta kai tešla nepakilo iki galo ir pastatėt ją kept
Rašyti komentarą