Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. birželio 13 d., pirmadienis

Varškėčiai

Skanių varškėčių paslaptis slypi varškėje:) Reikia rinktis šviežią, geriausia kaimišką, bet tiks ir parduotuvinė, svarbu kad nebūtų per daug šlapia ar sausa. Ją būtinai reikia pertrint, kad neliktų grudelių, tada varškėčiai gausis minkšti, purūs ir labai skanūs:)

Mums reikės:
400 g varškės
2 kiaušinių
150-170g miltų
cukraus, druskos pagal skonį
vanilino

Varškę gerai pertrint su cukrumi ir kiaušiniais, suberti miltus, druską, vaniliną ir viską gerai išsukti. Nuo kiaušinių didžio priklauso miltų kiekis, svarbu nepadaugint jų, nes gausis kieti varškėčiai.
Gautą masę padalint į rutuliukus ir ant miltuoto paviršiaus suformuot apvalius paplotėlius. Kepti įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies kol gražiai paruduos.
Patiekti karštus su grietine ir mėgstama uogiene. Skanaus.

Komentarų nėra:

Sekėjai