Per Kūčių šventę geriausia yra tai, kas išbandyta mūsų protėvių ir tradiciškai prie Kūčių stalo su kūčiukais paduodamas aguonų pienas.
Mums reikės:
1 stiklinės aguonų
2 l vandens
2 v.š. medaus
Aguonas užplikinami verdančiu vandeniu ir palaikom bent 4val. (geriausia per naktį), kad išbrinktų. Vandenį nupilam, aguonas kelis kartus permalam mėsmale arba sugrūdam.
Užpilam virintu atšaldytu vandeniu, perkošiam per tankų sietelį, įdedam medaus ir išmaišom (aguonas galima palikti ir su tirščiais). Laikyti reikia šaldytuve, nes greitai rūgsta.
Aguonų pienu užpilam kūčiukus ir valgoma panašiai, kaip javainius.
P.S. Šiandien šiam reikalui išbandžiau savo sulčiaspaudę Coway ir kelintą kartą ji mane nustebino, man reikėjo tik įdėt išbrinkusias aguonas ir įpilti vandenį, viskas, gavosi žymiai skanesnis aguonų pienas negu darytas anksčiau, skonis sodrus, pats pienas tirštas, bet be tirščių, super
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą