Atšalo, drėgna ir vis bando prisikabint kokia sloga ar peršalimas, arba gerklė kažko užperšti... Kad sustiprint savo imunitetą, griebėmės visokių vitaminų/papildų, arba valgom česnaką, citriną kartu ar atskirai, o gal dar ką... Tai gal pabandom sušildyt save iš vidaus imbierine arbata arba imperiniais cukrainiais (saldainiukais kaip vadina jas mažoji :)
Mums reikės:
200g imbiero šaknies
500g cukraus
0,5-0,7l vandens
Išsirenkame sveikus šaknis, nulupame (patogiausia tai daryti bulvių skustuku) ir supjaustome plonomis riekelėmis, aš pjausčiau su tuo pačiu skustuku, bet galima ir su kombaino pagalba.
Supjaustytus gabalėlius užpilame vandeniu ir verdame 40min, per tą laiką į vandenį pereis imbiero aštrumas ir jie nebus tokie aitrūs. Tada vandenį perpilam į švarų butelį (stiklainį) ir statom kur į lentynėlę, bus arbatos pagardinimui :) Aišku, jei mėgstat aštriau, tai galima iškarto į tą vandenį pilt cukrų ir daryt kaip aprašyta žemiau:)
Perkoštus imbiero gabalėlius vėl sudedam į puodą užpilam vandeniu kad vos apsemtų ir sudedam cukrų, verdam, kartas nuo karto pamaišom, kad nepritrauktų prie dugno ir stebim kai imbieras pasidarys „permatomas, skaidrus“ o vanduo beveik išgaruos. Tada greitai išiminėjam gabaliukus, atsargiai apvaliojam cukruje ir sudedam po vieną ant kepimo popieriumi išklotos skardos ar dar ko nors kad apdžiūtų. Kai apdžius, sudedam į sandarų indą kad nesudrėktų ir esant reikalui ar norui smaguriaujam arba gydomės :)
P.S. vieną kartą verdamą imbiera, kažko tai praėjau nuo puodo, užsisukau...ir kai prisiminiau, mano imbieras jau beveik karamelizavosi, tai aš greitai, kad jis nespėtų sustingt, apvaliojau cukruje ir palikau apdžiūt... tai va, toks variantas mums patiko labiau, įdomesnis skonis už klasikinius imbierinius cukrainius :) Tai manau čia turi kiekvienas atrast sau patinkantį skonį ir džiaugtis savo skaniais šildančiais saldainiais. Būkit sveiki
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą