Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. kovo 15 d., penktadienis

Augalinis antibiotikas ir imunokorektorius: Skruzdžių medžio žievė (balamedis) Pau D'Arco Bark, Tabebuia

Na jei jau atidariau skyrelį apie iHerb.com tai bandysiu po truputi dalintis ir su jumis ką gero randam ten ir jų poveikį, atsiliepimus.

Maždaug prieš du metus atradau iHerb.com puiku natūralu pakaitalą antibiotikams, jis tinkamas prieš pirmuonis, grybelius, virusus... o mano astmiukams čia buvo tikras išsigelbėjimas, kaip ir mums visiems. Kai aptarinėjom su mūsų gydančia gydytoja ir pulmonologu šiuos vaistus/maisto papildą, tai jie buvo tik už juos, ypač kai ženkliai galima buvo apseit be stipriu vaistu ir labai apsidžiaugė kad jie mums taip padeda. Ir jau kelis metus naudojam juos ir jei net susergam, liga prateka ne taip sunkiai kaip anksčiau, o jei pradėt gert tik pasireiškus pirmiems ligos simptomams tai liga kaip ir pasitraukia. O tas natūralus vaistas, tai skruzdžių medis – Pau D’Arco (Tabebuia impetiginosa, Tabebuia avellanedae, Tabebuia heptaphylla, Tabebuia IPE), kuris auga Centrinėje bei Pietų Amerikoje.
Užsakyt galima Pau D’Arco čia ir neužmirštam, kad pirmam pirkiniui galit gaut 5$ nuolaidą su kodu LIJ260

Dar senovės inkai naudojo ją kaip vaistą nuo dauguma ligų. Pau d'Arco yra skatinamas kaip dešimtys ligų ir sveikatos sutrikimų. Ekspertai teigia, kad, Pau d'Arco mažina infekcijų, mažina uždegimą, skatina virškinimą, stiprina imuninę sistemą, šalina toksinus iš organizmo, apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų ir aukšto kraujo spaudimo, padeda nuo artrito, opos, cukrinio diabeto... Šalininkai taip pat naudoja  tokiu ligų gydymui kaip Lupus(sisteminė autoimuninė liga), osteomielitas(infekcinė kaulo liga), Parkinsono liga, psoriazė... Kai kurie naudoja virtą žievę išoriniam naudojimui, kompresams arba galima naudoti praplovimams gydyti odos uždegimus, grybelinės infekcijos, hemorojus, egzemas.
Antibakterinį skruzdžių medžio žievės poveikį lemia lapacholas – junginys, kuris buvo išskirtas iš žievės ekstrakto dar 1882 m. Lapacholas slopina gramteigiamų (pvz., stafilokokų ir streptokokų) bei gramneigiamų (pvz., brucelų) mikroorganizmų vystymąsi bei dauginimąsi. Preparatas kovoja su virusais, nes slopina fermentacijos procesus, be kurių virusai negali daugintis. Skruzdžių medis kovoja ir su grybeliais( tame tarpe ir su Candida albicans), nes jame yra ksilodino, kuris kartu su lapacholu neleidžia grybeliams augti skirtinguose organuose bei audiniuose. Prieš virusus preparatas veikia stabdydamas ląstelinių parazitų (pvz., maliarinio plazmodijo) vystymąsi ir dauginimąsi. Skruzdžių medis – stipriai veikianti nuskausminamoji priemonė, stimuliuoja imuninius procesus, turi tonizuojamąjį bei antioksidantinį poveikį.
Skruzdžių medžio žievėmis gydoma sergant:
• uždegiminėmis ligomis (ūmiais kvėpavimo takų uždegimais, peršalimais, gripais);
• sunkiomis plaučių bei bronchų ligomis (tracheitu, bronchitu, astma, pneumonija);
• otitu, sinusitu;
• gastritu, skrandžio bei dvylikapirštės žarnos opomis, cholecistitais;
• dizenterija;
• šlapimtakių sistemos ligomis (pielonefritais, cistitais, uretritais, prostatitais, šlapimo pūslės polipais, gimdos kaklelio uždegimais, venerinėmis ligomis);
• skirtingų kūno vietų uždegimais;
• kraujo ligomis (mononukleoze, geležies stokojančia anemija ir kt.);
• grybeliais (tame tarpe ir kandidozę);
• sąnarių uždegimu bei reumatizmu;
• odos ligomis (gydo spuogus, egzemą, furunkuliozę, psoriazę, dermatozę, dedervinę);
• autoimuninės sistemos ligomis (raudonąja vilklige, ŽIV infekcija);
• diabetu;
• hipertonija;
• širdies ir kraujagyslių nepakankamumu, ateroskleroze;
• tuberkulioze;
• sutrikus tulžies šalinimo takų praeinamumui, sergant pankreatitu.

Prieš vartojant Pau d'Arco, kaip ir bet kokį kitą vaistą, būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku.
Pau d'Arco gali sąveikauti su aspirinu ir kraują skystinančias vaistais, todėl padidina kraujavimo riziką. Jis taip pat gali padidinti kraujavimo riziką žmonėms, sergantiems hemofilija ar kitais krešėjimo sutrikimais.
Jei Jūs esate nėščia, manote, kad galėjote pastoti ar stengiatės pastoti, privalote tai pasakyti savo gydytojui, kad jis galėtų nuspręsti, ar Pau d'Arco Jums tinka.

Informacija parengta  pagal http://www.cancer.org , http://healthlibrary.epnet.com/, o paveikslėlis iš bulkherbstore.com 

Komentarų nėra:

Sekėjai