Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. kovo 31 d., sekmadienis

Jūros kopūstų salotos su midijomis

Apie jūrų kopūstų naudą net nerašysiu, manau ir taip visi žino, tai nesikartosiu :) O norite pagaminti ko nors naujo ir skanaus? Tada siūlau išbandyt šias salotas


Mums reikės: 
200 g midijų mėsos
100-200 g džiovintų jūros kopūstų
2 morkų
3 skiltelių česnako
2-3 v.š. kepintų sezamų aliejaus, bet tiks ir alyvuogių
2-3 v.š. citrinos sulčių
petražolių, bazilikų
druskos, juodųjų pipirų pagal skonį

Džiovintus jūrų kopūstus gerai perplaunam ir užpilame karštu vandeniu, paliekam bent 30min kad išbrinktų.
Morkas išvalyt ir su skustuko pagalba supjaustyt plonais griežinėliais, gautus griežinėlius supjaustyt šiaudeliais (nes kuo ploniau bus supjaustytos morkos, to geriau įsigers skoniai) ir sumaišom su druska, pipirais ir kapotais žalumynais. Ant viršaus išspaudžiam česnaką, citrinų sultis ir įpilame aliejų (imkit kepintu sezamų aliejų, bus labai įdomus skonis), gerai išmaišome ir duodam pastovėt bent 2val. (geriausia palikt nakčiai).
Midijų mėsą praplaunam, nusausinam, apkepinam (kepiau ant kokoso aliejaus, tai prisidėjo ir šis malonus skonis) ir apšlakstom citrinų sultimis. Duodam keletą minučių įsigert.
Iš jūrų kopūstų nupilam vandenį, gerai nuvarvinam ir sumaišom su morkomis ir midijomis. Viskas, skanaus!

Komentarų nėra:

Sekėjai