Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. kovo 1 d., pirmadienis

Ruginis raugas

Kepant duonele reikia pradėt gal nuo pagrindu. Darom naminį raugą, kuris vėliau, kepant duonele mums atstos mieles.
Ruginio raugo paruošimas(receptas iš čia)
Pirma diena

Mums reikės:
1stiklinės šilto, švaraus virinto vandens
1stiklinės ruginiu miltu

Švariame inde(geriausia apiplikit dar karštu vandeniu) gerai išmaišyt miltus su vandeniu, kad gautųsi vientisa mase be gumulėlių, perdėti į 3l sterilizuotą švarų stiklainį, uždengti plėvelę. Laikyti 2 d. kamb. temperatūroje.
Pamaitinsime po 48val.

Trečia diena

Raugo kvapas turėtu buti truputi rūgštokas su burbuliukais. Dabar atėjo laikas pamaitint raugą. Paimam pusę stiklinės(galima trupučiuką daugiau) ruginių miltų ir sumaišom su puse stiklines vandens, gerai išmaišom ir įmaišom į mūsų raugą.

Ketvirta diena

Jei viskas buvo padaryta teisingai, ir raugas buvo laikomas nevėsioje vietoje, tada pakeitimai turi būti matomi iš karto. Raugas padidės pusantro-dviem kartais ir išaugs iki viršaus (raugas įgis putoto rūgštaus kvapo masės formą). Bet puvimo kvapo neturėtų būti. Raugo skonis turi būt rūgštus.
Dabar pamaitinsim raugą antrą kartą. Norėdami tai padaryti, sumaišome ruginių miltų stiklinę su stiklinę vandens. Viską gerai išmaišyti ir įmaišom į mūsų raugą ir paliekame dar vienai dienai.

Penkta diena

Raugas yra paruoštas ir gali būti naudojamas duonos kepime. Tinkamai paruoštas raugas turi būt grietinės konsistencijos, rūgštaus skonio ir burbuliuot.
Pasilikti 60-80g raugo, uždengt dangčiu ir pastatyt į šaldytuvą, taip raugą galima laikyti iki dviejų savaičių. Jei būtina, paruošti naują raugą, tai sumaišom miltus su vandeniu ir įmaišom į mūsų paliktą raugą, ir paliekam šiltai16-24 val.
Jei paliktas raugas turės pelėsiais atsiduodantį kvapą, reiškia jis sugedo. Tokiu atveju, visą procesą pradedam iš naujo.

Komentarų nėra:

Sekėjai