Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. liepos 28 d., trečiadienis

Ypatingi naminiai koldūnai su voveruškomis

Naminiai koldūnai patys skaniausi, o su šviežiais grybais...apsivalgymas.


Mums reikės:
šv. voveruškų, bet tiks ir bet koks kitas grybas
grietinės

Tešlai koldūnams:
2 trynių
2 šaukštų aliejaus
žiupsnelio druskos
maždaug 2 - 3 stiklines miltų
šiltas vandens
Įdarui koldūnams:
400 g kalakutienos faršo
1 svogūno
1-2 v.š. sviesto
druskos, pipirų

Darom tešlą koldūnams: į 250 ml stiklinę įdėt du trynius, įpilt du šaukštus aliejaus, žiupsnelį druskos ir pripilt iki viršaus šilto vandens. Viską sumaišyt. Į dubenį išsijot miltus (maždaug dvi stiklines, jeigu reikia, tai po to dar pripilt), jose padaryt duobutę ir į ją įpilt vandens-trynių mišinį. Užmaišyt minkštą tešlą ir leist jai pagulėt ne mažiau pusvalandžio. Miltai išbrinksta, tešla pasidaro labai elastinga ir smagiai kočiojasi.
Darom įdarą koldūnams: svogūną smulkiai supjaustyt ir sumaišyt su faršu, sviestu, pagal skonį įdėt druskos, pipirų.

Tešlą iškočiot ko ploniau, suformuot koldūnus.
Paruoštus koldūnus dedam į įkaitiną keptuvę, įpilam truputį aliejaus ir gražiai apskrudinam(kas turi fritiurinę, dar geriau).
Voveruškas pavalyt nuo žemės, jei reikia perplaut, apkepint keptuvėje.
Į paruoštus grybukus sudėt apkepintus koldūnus ir užpilt grietine, tuputį patroškint ir...galima valgyt. Skanaus

Tešlos receptas iš SM lobyno

Komentarų nėra:

Sekėjai