Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Trapios juostelės su džemu

Šios juostelė skanios, trapios ir primena vaikystę, nes mokyklos bufete visada galima buvo jų nusipirkt, ir dažnai atveždavo dar šiltas...labai skanu su pienu ar arbata...o kaip tik dar pridariau šviežios obuolienės, tai pirmyn...



Mums reikės:
430 g miltų
270 g margarino
150 g cukraus
1vidutinio dydžio kiaušinio
1/2a.š. kepimo miltelių
žiupsnis druskos
30-40 g vandens(priklauso nuo kiaušinio dydžio)
200 g obuolienės
riešutų pabarstimui
Atskiriam trynį nuo baltymo, baltymu reikės juostelėms aptepti. Išsunkam margariną su cukrumi iki vientisos purios masės, miltus sumaišom su kepimo milteliais ir druska. Į margariną suberiame miltus ir dedam trynį. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės po truputį įpildami vandenį.
Tešlą padaliname į dvi dalis, kiekvieną iškočiojame maždaug 3-5 mm storio lakštais ir supjaustome juostelėmis.
Ant vienos juostelės uždedam obuolienės (bet tinka bet koks džemas), geriausia tai daryt su konditeriniu švirkštu(aš naudoju celofaninį maišelį su prakirptu kampu:), ant viršaus sudedame antrą juostelę, aptepame išplaktais baltymais ir apibarstome riešutais.
Sudedame juosteles į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 220ºC įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus, tai užtrunka maždaug 10-15 minučių. Mėgaujamės ir į storumą:)

Komentarų nėra:

Sekėjai