Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. gruodžio 24 d., šeštadienis

Minkšti meduoliai pagal cipciuką

Iš visų darytų meduolių receptų, cipciuko (iš SM) pats lengviausias ir greičiausias iš pagaminamų, o ir meduoliai gaunasi minkštučiai, ką labai mėgsta vaikučiai :) Pirmą įdėsiu originalų receptą, o žemiau parašysiu kaip dariau aš, taigi...


Mums reikės:
450 g miltų
150 g cukraus
100 g riebalų ( dėjau palmių riebalus)
2 kiaušinių
100 g medaus
2 a.š.gesintos sodos
norimu prieskoniu, aš dėjau:
3a.š. kakao
2v.š. sauso imbiero
1.5a.š. cinamono
1.5a.š. gvazdikėlių
1a.š. muskato riešuto
0.5a.š. kardamono
1/4a.š. juodųjų pipirų

Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų , medų ir tirpintus riebalus, viską išmaišyti. Keptuvėje padeginti cukrų ( čia, kad būtų tamsesnė spalva) ir supilti jį į mišinį . Dėti jį ant garų ( puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti kol degintas cukrus ištirps , nukelti nuo garu , supilti sodą ir gerai išsukti, tešla suputos. Tada suberti miltus ir užminkyti maloniai minkštą tešlą, bet perspėju - tešla turi buti ne kieta. Atšaldyti nereikia , iš karto kočiokite ir išspauskite norimas figurėles.
Mano iškepusio meduolio storis 1 cm. ir 3 mm. tad patariu , kad kočiotumėte storiau ( netoli centimetro) .
Orkaitę įkaitinti iki 250 C , kiškite meduoliukus , ir tik jie iškils, traukite lauk , nes tuos kurie pas mane dar truputį pakepę , išėjo ne tokie guminiai , o kur tik vos pakepę .
Aš kiek supaprastinau ir dariau taip: į plaktuvą įmušiau kiaušinius, sudėjau cukrų, prieskonius ir gerai suplakiau. Tada į miltus sudėjau minkštus riebalus, gesintą sodą ir išplaktus kiaušinius, užminkiau tešlą ir pradėjau kočiot.

Komentarų nėra:

Sekėjai