Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Pomidorų padažas

Kas nors kartą paragavęs naminį pomidorų padažą daugiau niekada nenaudos pirktinio, nes vien jo kvapas užburia... O jį pagamint užima visai nedaug laiko, maždaug tiek pat kaip nubėgt iki parduotuvės :)


Pomidorus nuplikyt ir nuimt odelę, sukapoti.. Į puodą ar gilią keptuvę įpilam aliejaus, įdedam susmulkintą svogūną ir česnakiuką, apkepinam, tada sudedam pomidorus ir troškinam kol pomidorai suminkštės. Kai padažas kiek sutirštės nuimam nuo ugnies ir perkošiam per sietelį arba susmulkinam su trintuvu. Gautą padažą paskaninam druska bei pipirais ir užvirinam. Viskas, padažas paruoštas.
Padažui paįvairinti paskutiniam etape, kai dedam druską su pipirais, galima įdėt ir mėgstamas žoleles, ananasus, marinuotą papriką (galima ir nemarinuotą, tik tada reikės patroškint pirmame etape kartu su pomidorais apie 15-20min), marinuotus agurkus, svogūnus...čia jau fantazijos reikalas:)

Komentarų nėra:

Sekėjai