Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. birželio 15 d., penktadienis

Natūralus indų ploviklis

Kasdien tenka plaut nemažą kiekį indų, o iš TV ekrano mums parodo kaip greitai ir efektyviai indų plovikliai susidoroja su riebalais ir kitais nešvarumais. Į jų sudėtį įeina fosfatai, dažikliai, paviršinio aktyvumo ir aromatinės medžiagos bei kiti priedai. Bet ar pagalvojot, kad jei tokie galingieji plovikliai, akimirksniu suskaidantys riebalus, tą patį daro ir su mūsų rankų apsauginiu sluoksniu, o kažkokios dalelės vis tiek lieka ant indu, reiškia patenka ir į mūsų skrandį... ir tokį „nekaltąjį“ poveikį organizmui pajusime vėliau :(
Bet yra ir natūralieji ir ekologiški plovikliai, jie yra pagaminti iš tam tikrų koncentruotų augalinės kilmės medžiagų ar aliejų. Jie ne tik tausoja rankas, bet ir nepalieka jokių kenksmingų medžiagų pėdsakų, kurių neįmanoma išvengti naudojant cheminius ploviklius, net kruopščiai ir ilgai skalaujant indus. Natūralūs plovikliai riebalus nuo paviršių pašalina ne kiek prasčiau už cheminius. Norintieji gyventi sveikiau ir švariau gali naudot maistinę sodą, actą, rupią druską ar citrinos sultis, neseniai prikeltą iš užmaršties žaliąjį muilą arba pasinaudot mano siūlomu receptu .
Mums reikės: 
5 v.š. žaliojo muilo 
 6 v.š. sodos
100ml acto
50-200ml vandens (žiūrint kokios konsistencijos norėsit)

Po truputį pilt vandenį ir gerai sumaišyt su žaliuoju muilu ir soda, viską gerai sumaišius, atsargiai pilt actą.
Viską gaminu indelyje nuo majonezo (1kg), tada ir suputojus, ploviklis neišbėgs. Gautą mišinį sudėt į patogų indelį, jei norit skysto, pilkit daugiau vandens, bet galima ir padaryt tirštesnį, tada plaunant indus, tiesiog užkabinat reikiama kiekį ir viskas. Puikiai tinka ne tik kaip indų ploviklis, bet ir kaip universalus ploviklis, nes puikiai pašalina ne tik riebalus, bet ir kitas nešvarumus, t.p. ir vonios kambaryje.

3 komentarai:

Unknown rašė...

Ot tai ačiū! Aš labiau nei rankomis (labai nepratingas požiūris) rūpiniuosi tuo ploviklinių vandenių kurį, sodyboje indus išplovus, šliūkšteliu pievon... Dabar nebesuksiu dėl to galvos:)

nataliuncik rašė...

Prašom! Viskas prasideda nuo smulkmenų, dabar pasirūpinsit ne tik savo rankytėmis, bet ir gamta

Unknown rašė...

Indų plovimas dabar bus dar ekologiškesnis. Ačiū Jums! :)


Indaplovės kaina

Sekėjai