Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. kovo 16 d., antradienis

Arancini alla siciliana (įdaryti ryžių rutuliukai)

Turbūt kiekvienas iš mūsų mėgsta spurgas, bet kokias, varškės ar paprastas, aš siūlau paragaut tokias alia spurgas, tik nesaldžios, bet labai jau mėgstamas vaikų, nes labai jau primena jas.



Taigi, mums reikės:

100 g kalakutienos krūtinėlės
100 g jautienos faršo
50 g žalių žirnelių
50 g šv.petražolių
25 g šv.baziliko
50 g parmezano sūrio
300 g apvalių ryžių
1 vnt. pomidoro be odelės
200 ml sultinio
3 kiaušinių
2 v.š. sviesto
3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 svogūną
5 v.š. džiūvėsėlių
3 v.š. miltų
1 žiupsnelis čili pipirų
1 žiupsnelis šafrano
druskos, juodų pipirų pagal skonį

Įdarui: svogūną ir petražolės smulkiai sukapot, kalakutieną supjaustyt mažais kubeliais. Įpilt aliejų ir 1 v.š. sviesto, apkepint svogūną, krūtinėlę, faršą. Įdėt petražolės, žalius žirnelius, druskos, pipirus. Pomidorą smulkiai sukapot, sumaišyt su sultinių ir įpilt į ruošiamą įdarą, troškint ant silpnos ugnies. Į paruoštą įdarą įdėt likusias smulkiai supjaustytas petražolės ir baziliką.
Masės paruošimui: išvirt ryžius(vandens santykis 1ryžių:2vandens), įbert šafrano. Į paruoštus ryžius įdėt 2 v.š sviesto ir tarkuoto parmezano sūrio, viską gerai išmaišyt. Kai atvės įmušt 1 kiaušinį ir gerai išmaišyt.

Iš masės suformuot rutuliukus, į vidų dėt įdarą, rutuliukus apvaliot pirma miltuose, po to išplaktuose kiaušiniuose, ir vėliausia džiūvėsėliuose. Puode ar fritiurinei įkaitint aliejų ir atsargiai dėt paruoštus rutuliukus, kept kol neapskrus. Iškeptus rutuliukus sudėt ant lėkštutės, išklotos popierium (kad nutekėtu riebalai). Skanaus

6 komentarai:

Jurgittos receptai rašė...

Koks idomus patiekalas! Itraukiau i receptu sarasa :)

nataliuncik rašė...

Be to ir skanus, pas mane vertintojai vaikai, jei viska suvalgė ir prašo dar, reiškia patiekalas gavosi ir traukiams į megstamiausių sąrašą :)

Unknown rašė...

Žaviuosi kiekvienu patiekalu, skaitau visus iš eiles!

nataliuncik rašė...

Ačiū!

Mindaugas rašė...

Šanuolė, mane labai gundo šis receptas, reikės pagaminti neužilgo ;) tik gal įdarą pakeisčiau, na bet ką aš čia, ką turėsiu kameroja/šaldytuve, tą ir dėsiu ;)


www.mindaugas-bonappetit.blogspot.com

nataliuncik rašė...

Ačiū! Būtinai išbandyk, labai skanu, o be to tik atrodo kad sunku, čia maždaug kaip cepelinus daryt, tik dar lengviau:) O įdarą ir aš jau daug kartu kaitaliojau, puikiai gaunasi ir su kiaulienos sprandine, ir su aviena, žolelės t.p. galima kaitaliot pagal sezoną ir ką šiuo momentu yra šaldytuve:)

Sekėjai