Kas mėgsta švelnia, be būdingos naminiai duonai rūgštelės, tai šis receptukas kaip tik jums.
Taigi, mums reikės:
2v.š. salyklo
3v.š. kmynų
100g rupių ruginiu miltu
350g vandens
250g ruginių miltu
300g kvietinių miltų
300g švelnaus raugo
Kepant duonkepėje: ruginius miltus, salyklą, kmynus suberiu į duonkepės dubenėlį ir užplikau verdančiu vandeniu, palieku kol atvės iki 30º, po to sudedu likusius ingredientus ir įjungiu tešlos programa, kai tešla bus paruošta, pakildinu dar apie 4val. ir kepu 1val.
Kepant orkaitėje: ruginius miltus, salyklą ir kmynus užplikau verdančiu vandeniu, palieku kol atvės iki 30º, po to įdedu likusius ingredientus ir užminkau tešlą. Palieku 4-5val.pakilt ir kepu valanda 220°C įkaitintoje orkaitėje
Taigi, mums reikės:
2v.š. salyklo
3v.š. kmynų
100g rupių ruginiu miltu
350g vandens
250g ruginių miltu
300g kvietinių miltų
300g švelnaus raugo
Kepant duonkepėje: ruginius miltus, salyklą, kmynus suberiu į duonkepės dubenėlį ir užplikau verdančiu vandeniu, palieku kol atvės iki 30º, po to sudedu likusius ingredientus ir įjungiu tešlos programa, kai tešla bus paruošta, pakildinu dar apie 4val. ir kepu 1val.
Kepant orkaitėje: ruginius miltus, salyklą ir kmynus užplikau verdančiu vandeniu, palieku kol atvės iki 30º, po to įdedu likusius ingredientus ir užminkau tešlą. Palieku 4-5val.pakilt ir kepu valanda 220°C įkaitintoje orkaitėje
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą