Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. kovo 1 d., pirmadienis

Bočių skonio duona su mielėm

Jeigu visgi jums neišėjo dar susidraugaut su naminių raugų, pateikiu Bočių skonio duonos receptą darant su sausom mielėm.

Mums reikės:
2v.š. salyklo
2v.š. kmynų
1v.š. medaus
1a.š. druskos
100g rupių ruginiu miltu
545g vandens
350g ruginių miltu
250g kvietinių miltų
2a.š. sauso raugo!
1.5a.š. sausų mielių

Kepant duonkepėje: salyklą ir kmynus UŽPLIKYT (jei naudojat rupius ruginius miltus, tai ir jos sudėt ir užplikyt). Kai atauš sudėt likusius produktus į duonkepes kibirėlį ir kept su pagrindine programa. Sausą raugą ir mieles dėt į skirtingus kampus.
Kepant orkaitėje: iš visų produktų užmaišyti tešlą, sudėt į kepimo formą, palikti šiltoje vietoje pakilti apie 1val. Kepti 200°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Komentarų nėra:

Sekėjai