Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. kovo 6 d., šeštadienis

Sveikuolių avižinė duonelė

Dabar, kai daugeli žmonių susimastė apie savo sveikatą, pradeda rinktis ko sveikesnį maistą, grįžta prie senų tradicijų ir aš nutariau pasidalint savo sveikuolių duonelę. Šį duoną ne tik sveika, bet ir labai skani, kaip sakoma, karta paragavus negali sustot, jos norisi vėl ir vėl.



Taigi, mums reikės:
225g avižinių dribsnių
2 st. kefyro arba jogurto
1/4 a.š. druskos
po 2 v.š. sėlenų, linų ir sezamų sėklų
1 st. miltų
2 a.š. sodos
3 v.š. aliejaus
Dribsnius gerai sumaišyt su kefyrų ir nakčiai palikt šaldytuve. Po 8-10 val. į dribsnius sudėt apkepintas ant sausos keptuvės selenas ir sėklas, sumaišytus su miltais, druską ir sodą ir LABAI greitai viską sumaišyt... Tešla turi būt tiršta, klampi. Skardą ištept aliejum, sudėt tešlą, apglostyti šlapiom rankom, kad gautųsi kuo lygesne ir kept orkaitei kol neapskrus. Skanaus

Komentarų nėra:

Sekėjai