Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. kovo 7 d., sekmadienis

Šventinis keksas

Artėjant kokia nors šventei ar laukiant svečių, iškila amžina dilema, kuom vaišint? Siūlau labai lengvai pagaminamą ir nekasdieninio skonio keksą.


Mums reikės:
200g margarino(sviesto)
200g cukraus
1a.š. vanilinio cukraus
4 kiaušinius
300g graikišku riešutu
300g kvietinių miltų
3a.š. kepimo miltelių
100g balto šokolado

Atskirt kiaušinio baltymus nuo trynių. Margariną sumaišyt su cukrum ir triniais, baltymus atskirai išplakt iki putų. Viską sumaišyt su miltais, riešutais ir kepimo milteliais. Sudėt tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kept įkaitintoje orkaitėje ~180º apie valanda. (Kad gautųsi pilna didele apvalę forma su skyle, dariau iš dvigubos normos). Patikrint ar išsikepė, galima su pagaliuku, jei įsmeigus, pagaliukas bus sausas, keksas išsikepę.
Ištirpint baltą šokoladą ir apipilt juo paruoštą keksą. Vaikams, dar galima pabarstyt spalvotais pabarstukais arba spalvotomis drožlėmis.

2 komentarai:

Mama rašė...

Tik gal nereikia VInilinio cukraus...:) O siaip sudomino

nataliuncik rašė...

:) pakaks VAnilinio

Sekėjai