Artėjant kokia nors šventei ar laukiant svečių, iškila amžina dilema, kuom vaišint? Siūlau labai lengvai pagaminamą ir nekasdieninio skonio keksą.
Mums reikės:
200g margarino(sviesto)
200g cukraus
1a.š. vanilinio cukraus
4 kiaušinius
300g graikišku riešutu
300g kvietinių miltų
3a.š. kepimo miltelių
100g balto šokolado
Atskirt kiaušinio baltymus nuo trynių. Margariną sumaišyt su cukrum ir triniais, baltymus atskirai išplakt iki putų. Viską sumaišyt su miltais, riešutais ir kepimo milteliais. Sudėt tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kept įkaitintoje orkaitėje ~180º apie valanda. (Kad gautųsi pilna didele apvalę forma su skyle, dariau iš dvigubos normos). Patikrint ar išsikepė, galima su pagaliuku, jei įsmeigus, pagaliukas bus sausas, keksas išsikepę.
Ištirpint baltą šokoladą ir apipilt juo paruoštą keksą. Vaikams, dar galima pabarstyt spalvotais pabarstukais arba spalvotomis drožlėmis.
Mums reikės:
200g margarino(sviesto)
200g cukraus
1a.š. vanilinio cukraus
4 kiaušinius
300g graikišku riešutu
300g kvietinių miltų
3a.š. kepimo miltelių
100g balto šokolado
Atskirt kiaušinio baltymus nuo trynių. Margariną sumaišyt su cukrum ir triniais, baltymus atskirai išplakt iki putų. Viską sumaišyt su miltais, riešutais ir kepimo milteliais. Sudėt tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kept įkaitintoje orkaitėje ~180º apie valanda. (Kad gautųsi pilna didele apvalę forma su skyle, dariau iš dvigubos normos). Patikrint ar išsikepė, galima su pagaliuku, jei įsmeigus, pagaliukas bus sausas, keksas išsikepę.
Ištirpint baltą šokoladą ir apipilt juo paruoštą keksą. Vaikams, dar galima pabarstyt spalvotais pabarstukais arba spalvotomis drožlėmis.
2 komentarai:
Tik gal nereikia VInilinio cukraus...:) O siaip sudomino
:) pakaks VAnilinio
Rašyti komentarą