Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. balandžio 10 d., šeštadienis

Juodojo šokolado triufeliai su romų (pagal Kepyklą nr. 5)

Kai rinkausi “52 skanių savaičių” projektui “Mūsų receptų” savaitei iš receptų archyvo, ieškojau ką nors tinkančio vaiko šventei, nes jis jau buvo sudaręs šventinio menių sąrašą, ir tik pačia paskutine diena, prieš sūnaus gimtadieni, radau ką galėčiau padaryt, kaip ir sena, bet naujai... juodojo šokolado triufeliai su romu pagal rusvaplaukės receptą





Taigi, mums reikės:

240 g juodojo šokolado (naudojau Karūna Karališkas 70% Cacao)
120 ml riebios grietinėlės
gero šliūksnio romo
kakavos triufeliams apvolioti

Šokoladą smulkiai sukapojame, grietinėlę pakaitiname (beveik) iki virimo ir užpilame ant šokolado, leidžiame kiek pastovėti, išmaišome šluotele. Įmaišome romą, leidžiame atvėsti (o atvėsusią masę galime kišti į šaldytuvą).
Ryte formuojame triufelius – masę paliekame kambario temperatūroje, o tada kabiname ją šaukštu, voliojame rutuliukus (aš suformavau dešrelę ir gnaibiau), metame juos į kakavą, apvoliojame ir, vualia, viskas paruošta.

P.S. Nors ir pati gaminau panašiai, bet... skonis skiriasi, ar čia nuo romo, ar nuo kitos rūšies šokolado... taip ir nesupratau, bet... sūnui labai patiko, pasiūlė netgi neduot svečiam, o palikt visus jam :-), na, vėliau susitarėm, kad padarysiu vėliau dar...

Komentarų nėra:

Sekėjai