Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. balandžio 17 d., šeštadienis

Naminis sūris

Ne kiekvienas gali pasigirti kad moka PATS pagamint namų sąlygomis skanu naminį sūrį. Ir tai reikia taisyt, ir ko greičiau :)



Mums reikės:
1 kg varškės
1 l pieno
1 kiaušinis
100 g sviesto
2 a.š. sodos
1 a.š. druskos
mėgstamų prieskonių

Varškė sumaišyt su pienu ir virt ant silpnos ugnies kol varškė visiškai atsiskirs nuo išrūgų, nukelkite puodą nuo ugnies. Tada išverst ant kiaurasamčio padengto dviguba marle ir duot gerai nutekėt. Išrūgas galima panaudot duonos, pyragu, blynu kepime.
Kiaušinį sumaišyt su druska ir sviestu, prieskoniais ir sodą.
Varškė sudėt atgal į puodą ir sumaišyt su gautą masę ir labai greitai ir gerai maišyt ant silpnos ugnies. Kai pradės lydytis suris, viską išverst į sausą indą aptepta sviestu, truputi prispaust kuom nors, atvėsint ir pastatyt į šaldytuvą. Po valandos-dviejų galima valgyt. Skanaus.

Komentarų nėra:

Sekėjai