Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. balandžio 17 d., šeštadienis

Tortas Kurmio kalvelis

Nelabai mėgstu daryt tortus, nes...nemoku gražiai juos papuošt...Bet ką nepadarysi dėl savu vaikų, tai tenka užraitot rankovės ir kibt į darbą. O tai kad sūnus jau beveik ne vaikas, tai čia neturėjo kilt sunkumu, nes ne jokiu Barbie ar kokio meškiuko nereikės daryt, o tai jau didelis pliusas:-)




Taigi, mums reikės:

Torto pagrindui:
3 kiaušinių
0.5 st. cukraus
150 g skysto medaus
150 g margarino
1 a.š. sodos
1 a.š. obuolių acto
1.5 st. miltų
Kremui:
1 st. pieno
2 v.š. manų kruopų
120 g margarino
0.5 bonkutės virto sutirštinto pieno (arba galima pakeist RuDuDu)
120 g varškės
100 g grietinės
0.5 st. cukraus
3 bananų
Kremui-glaistui:
30 ml pieno
100 g šokolado
0.5 bonkutės sutirštinto pieno
20 g sviesto

Darom paplotėlius:
Baltymus atskirt nuo trynių ir išplakt su cukrum, margariną sumaišyt su tryniais ir medum, viską sujungt ir dar kartą išmaišyt. Po truputį įbert miltus, kai gausis vientisa masė įmaišyt acte gesintą sodą ir dar kartą viską išmaišom ir supilam į formą. Statom į įkaitintą orkaitę, formą uždengiam dangčiu arba foliją ir kepam 180º temperatūroje. Pirmus 15min orkaitę neatidarom. Kepam apie 30-40min, su mediniu pagaliuku patikrinam ar išsikepę. Paruoštą pagrindą atvėsinam, atsargiai išimam iš formos ir atsargiai supjaustom į 3-4 paplotėlius.
Darom kremą:
Iš pieno ir manų kruopų padarom košę, atvėsinam, sudedam margariną ir virtą sutirštintą pieną, viską gerai išmaišom. Varškė sutrinam su cukrum, kad gautųsi vientisa masė, sumaišom su grietine ir gautą manų košę.
Dar kartą išmaišom gautą kremą ir galim pradėt tept paplotėlius.
Kiekvieną paplotėlį išdėliojam atskirai ant stalo ir tepam iškarto iš vienos puses, duodam įsigert kremui, ir vėl tepam antrą sluoksnį, palaikom ir dedam vieną ant kitos apteptom pusėm į vidų, tada vėl sutepam...ir taip kol visos pusės nebus suteptos ir nesurinksim tortą. Kremo sluoksnis gaunasi storas, todėl reikia duot laiko jam įsigert, bus žymiai skaniau.
Darom kremą-glaistą:
Į pieną sudėt šokoladą ir užvirint, įpilt sutirštintą pieną ir sviestą, pastoviai maišyt kol nesutirštės. Kai paruoštas kremas-glaistas atvės, tada kremu aptepami nulyginti torto šonai ir viršus. Ant viršaus sutarkuojam triufelius arba minkštą šokoladą, o pro šabloną su cukraus pudra išbarstom įvairius ornamentus.

Komentarų nėra:

Sekėjai