Vakar kepiau ryžių batoną, nors panašu dariau prieš metus, tik daugiau nekartojau, nes ar tai per surus buvo, ar truko kažko...vien žodžiu, taip ir nekartočiau savo eksperimento, jeigu po gimtadienio neliktu per daug ryžių...į juos jau niekas ir žiūrėt nenorėjo, tai prisiminiau šį batoną ir...užmaskavau ryžius :)
Gavosi baltut baltutėlis, skanus, minkštas batonas-pyragas (kepiau pyrago formoj), tai niekas nieko taip ir nesuprato, o vakare su pienu dingo akimirksniui:)
Taigi, mums reikės:
310 ml šilto pieno
200 g ryžių košės
1 a.š. druskos
580 g kvietiniu miltų
35 g sviesto
2 v.š. cukraus
2 a.š. mielių
Viską sudėt į duonkepę pagal eiliškumą ir užminkyt tešlą.
Jei darom rankom, tai šiltame piene ištirpinam cukrų ir mieles, kai pasidengs „kepure“, iš likusių produktų užminkom tešlą ir pastatom šiltai.
Kai tešlą dvigubai ir daugiau pakils, galima kept. Prieš kepant viršų galima ištept kiaušinio tryniu, mūsų batonas įgaus geltoną spalvą ir apibarstyt smulkiais trupiniais arba sėklom, riešutais...pagal pageidavimą ir skonį. Skanaus
Gavosi baltut baltutėlis, skanus, minkštas batonas-pyragas (kepiau pyrago formoj), tai niekas nieko taip ir nesuprato, o vakare su pienu dingo akimirksniui:)
Taigi, mums reikės:
310 ml šilto pieno
200 g ryžių košės
1 a.š. druskos
580 g kvietiniu miltų
35 g sviesto
2 v.š. cukraus
2 a.š. mielių
Viską sudėt į duonkepę pagal eiliškumą ir užminkyt tešlą.
Jei darom rankom, tai šiltame piene ištirpinam cukrų ir mieles, kai pasidengs „kepure“, iš likusių produktų užminkom tešlą ir pastatom šiltai.
Kai tešlą dvigubai ir daugiau pakils, galima kept. Prieš kepant viršų galima ištept kiaušinio tryniu, mūsų batonas įgaus geltoną spalvą ir apibarstyt smulkiais trupiniais arba sėklom, riešutais...pagal pageidavimą ir skonį. Skanaus
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą