Mums reikės:
1 kg mėgstamos mėsos (aš dariau iš trijų rūšių)
5v.š. želatino
150 g pievagrybių (su miško grybais dar skaniau)
3 morkas
Druskos, pipirų, kmynų...pagal skonį
Mėsą susmulkinam vieno kąsnio dydžio gabaliukais, atskiram dubenėlyje padarom prieskonių mišinį iš: druskos, pipirų, kmynų, susmulkintu lauro lapelių...arba savo mėgstamu, pridedam želatino.
Suberiam prieskonius į mėsą ir labai gerai išmaišom.
Morkas ir pievagrybius supjaustyt. Tada mėsos gabaliukus kartu su morkom ir pievagrybiais sudedam į gilesnę formą (kokia formą išrinksit tokis vyniotinis ir gausis) taip, kad iki viršaus liktu laisvos(neužpildytos vietos ne mažiau 4сm) ir truputį paspaudžiame, kad neliktų didelių tarpų.
Kas nemėgsta mėsos, tuo pačiu principu galima paruošti žuvies filė su morkomis, grybais ir žirneliais.
Pripildytus indus sustatome į puodą su vandeniu, vandens turi būti 2 cm aukščiau nei mūsų indų turinys ir verdame vieną valandą.
Išėmus iš vandens, indai atvėsinami ir dedami į šaldytuvą sustingt. Kai vyniotinis bus sustingęs, atsargiai iškratome jį iš indo ir galime pjaustyti gauta vyniotinį. Skanaus
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą