Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. gegužės 11 d., antradienis

Tortilla


Tortilla - meksikiečių nacionalinis patiekalas, išvertus iš ispanų kalbos tortilla reiškia apvalus paplotėlis, o iš actekų kalbos - tlaxcalli - plonas blynas, pagamintas iš kukurūzų arba kviečių miltų.

Tortilla yra daugelių patiekalų pagrindas, pvzd. burritos, fajitas, taco, chimichanga... Be to, tortilla‘s dažnai patiekiami vietoj duonos. Kadangi iš kukurūzų miltų tortilla‘s greitai sukietėja, jos valgyt reikia karštus, tik iškeptus.
Mums reikės:
4 st. miltų
0.5 st. taukų
1 st. karšto vandens
1.5 a.š. druskos

Sumaišom miltus ir druską, įdedam taukus ir maišom, kol miltai nesusisuks į trupinius. Po truputį įpilam vandenį ir minkom, kol nesigaus minkšta, elastinga tešla ir pastatom į šaldytuvą 30min. Tešlą padalinam į rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką iškočiojam kuo ploniau ir kepam ant sausos įkaitintos keptuvės kol nepradės pūstis, tada apverčiam.
Iškepusias tortilla‘s suvyniojam į švarų virtuvinį rankšluostį. Viskas, tortilla‘s yra paruoštos, juos galima valgyt vienas, su guacamole arba naudot vietoj šakutės/šaukštų :)

Šį kartą gaminau taco. Tam iškepam tortlla‘s ir pagaminam guacamole. Apkepinam faršą. Ant tortillos sudėdam guacamole, žalumynus, apkepintą faršą ir apibarstom sūriu, susukam. Skanaus

Recepto gaminimą galima pamatyt čia

2 komentarai:

Puanc rašė...

Labai gera nuorodėlė, kaip step-by- step pasigaminti tortilijas. Ačiū. Aš jas dievinu!

nataliuncik rašė...

Prašom ir skanaus! :-)

Sekėjai