Jiems turbūt kad pristatymo nereikia, išbandžiau dauguma receptukų šių skanumynu, bet visgi, kaip ir dauguma iš mūsų, kažką padaro savaip, tai ir aš, padariau juos pagal save, na žinoma ir savo vaikus :-)
Taigi, mums reikės:
600g miltų
3 v.š. citrinų/apelsinų uogienės
4 kiaušinių
100 g sviesto arba margarino
200 g cukraus
0.5 a.š. druskos
1.5 a.š. kepimo miltelių
ir po sauja įvairių dž.vaisių, riešutų, sėmkių
Kiaušinius išplakt su cukrumi, sudėt miltus su kepimo milteliais, viską gerai išmaišyt, subert supjaustytus dž.vaisius ir riešutus, vėl viską sumaišyt. Tešlą suverčiam į kepimo skardą ir aliejuotomis rankomis suformuojam pailgą kepaliuką ir kepam įkaitintoje orkaitėje. Iškepusi, bet dar neparudavusi kepaliuką atvėsinam, supjaustom ir sudedam atgal į kepimo skardą ir padžiovinam iš abiejų pusių.
Viskas, galima pult ir valgyt su arbata, kava, pienu...ar šiaip, kaip mano vaikai, prikimšt pilnus kišenes ir valgyt kur tik panorės :-)
Taigi, mums reikės:
600g miltų
3 v.š. citrinų/apelsinų uogienės
4 kiaušinių
100 g sviesto arba margarino
200 g cukraus
0.5 a.š. druskos
1.5 a.š. kepimo miltelių
ir po sauja įvairių dž.vaisių, riešutų, sėmkių
Kiaušinius išplakt su cukrumi, sudėt miltus su kepimo milteliais, viską gerai išmaišyt, subert supjaustytus dž.vaisius ir riešutus, vėl viską sumaišyt. Tešlą suverčiam į kepimo skardą ir aliejuotomis rankomis suformuojam pailgą kepaliuką ir kepam įkaitintoje orkaitėje. Iškepusi, bet dar neparudavusi kepaliuką atvėsinam, supjaustom ir sudedam atgal į kepimo skardą ir padžiovinam iš abiejų pusių.
Viskas, galima pult ir valgyt su arbata, kava, pienu...ar šiaip, kaip mano vaikai, prikimšt pilnus kišenes ir valgyt kur tik panorės :-)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą