Vasara visko daug, ypač šiais metais užderėjo moliūginės daržovės. Kai jau atsivalgom blynų, troškintų/kepintų cukinijų...darom atsargas žiemai:) Mums labai patinka marinuot cukinijas, jei daryt saldžias, tai vienareikšmiškai visi nori ananaso skonio, o kodėl gi ir ne...
Marinatui:
ant 1 l vandens mums reikės:
4 stiklinių cukraus
10g citrinų rūgšties
Cukinijas(aguročius) aplupt ir supjaustyt kubeliais arba griežinėliais, kam kaip patogiau.
Į švarią pasterizuotą stiklainį sudėt po saują rūgščių slyvų ir iki viršaus pridėt pjaustytų cukinijų(aguročių). Viską užpilt verdančiu vandeniu ir duot pastovėt 15min.
Vandenį nupilt į puodą ir padaryt marinatą, jį užvirint ir supilt į stiklainius. Užsukt.
Marinatui:
ant 1 l vandens mums reikės:
4 stiklinių cukraus
10g citrinų rūgšties
Cukinijas(aguročius) aplupt ir supjaustyt kubeliais arba griežinėliais, kam kaip patogiau.
Į švarią pasterizuotą stiklainį sudėt po saują rūgščių slyvų ir iki viršaus pridėt pjaustytų cukinijų(aguročių). Viską užpilt verdančiu vandeniu ir duot pastovėt 15min.
Vandenį nupilt į puodą ir padaryt marinatą, jį užvirint ir supilt į stiklainius. Užsukt.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą