Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. rugsėjo 10 d., penktadienis

Troškinti baklažanai

Šiais metais labai užderėjo baklažanai, moliūgai, cukinijos...mums tai labai skanios daržovės. Iš jų galima pasigamint daug skaniu, lengvu patiekalu, pradedant nuo blyneliu ir baigiant konservavimu. Siūlau pagamint lengva, visais atžvilgiais, patiekalą, kuri su mielu noru valgo vaikai


Mums reikės:
2 vid. didžio baklažanų
2-3 bulvių
1 didesnę morką
1 svogūno
keletą skiltelių česnako
po 200g grietinėlės ir grietinės
druskos, pipirų pagal skonį

Bulves ir baklažanus supjaustom griežinėliais. Jei baklažanai karčiųjų veislių, aplupam. Morkas sutarkuojam.
Svogūną ir česnaką supjaustom griežinėliais. Sudėt į įkaitintą keptuvę pirma svogūnus, apkepinam, kol nesuminkštės ir tik tada sudedam česnakus, apkepinam kol neapskrus.
Baklažanus apkepinam ir sudedam į gilų troškintuvą sluoksnį bulvių, ant viršaus užberiam tarkuotas morkas, tada sluoksnį baklažanų, apkepintus svogūnus su česnakais ir užpilam grietinėlės ir grietinės padažu (sumaišytas 1:1), pridedam druskos ir pipirų ir troškinam ant silpnos ugnies kol nesuminkštės.
Šis patiekalas skanus kaip karštas taip ir šaltas. Skanaus

Komentarų nėra:

Sekėjai