Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. lapkričio 13 d., šeštadienis

Elementari duona

Dažnai girdžiu, kad ypač naujokams, nepavyksta susidraugaut su duona ir ...nusileidžia rankos, nesinori daugiau kept, bet, ūpo pakėlimui, siūlau štai tokią, elementarią duoną, kuri pavyks bet kuriam naujokui:) Tik, čia gaunasi gan didelis kepalas ir jei kepsit duonkepei, viską dalinkit per pusę! Duona gaunasi minkšta, puri ir labai soti.

Mums reikės:
750ml šilto vandens
250g ruginių miltų pilno grūdo arba kokio kito stambesnio malimo(bet iš bėdos tiks ir paprasti ruginiai:)
1 v.š. druskos
800g kvietinių miltų
400g kvietinio raugo arba 1.5a.š. sausų mielių

Kepant duonkepėj su raugu,įjungt tešlos programą, kai tešla bus paruošta, pakildint dar apie 3-4val. ir įjungt kepimą.
Kepant duonkepėj su mielėm: sudedam visus produktus į duonkepę pagal instrukciją, nustatom pagrindinę programą ir...galim užsiimt mėgstamu reikalu kol už mus darbuojasi darbštuolė :)


Kepant orkaitėj su mielėm arba su raugu: iš visų produktų užminkyt tešlą, gausis lipni tešla, ją sudedam į gilią, kepimo popieriumi ištiestą formą, viršų apglostom šlapiom rankom, uždengiam dangčiu ir pastatom šiltai kildintis. Kai tešla dvigubai pakils, galima kept. Kepam apie 30min įkaitintoje orkaitėje iki 230°C su dangčiu, vėliau sumažinam temperatūrą iki 190-200°C ir kepam dar apie 30 min. Skanaus.

3 komentarai:

laura rašė...

Sveiki, bandziau kaip tik sian jusu "paprastaja" duonyte, ir ......nesigavo vidus visas lyg butu neiskepes, as kaip tik idedu ruginiu miltu, taip man duona ir nesigauna nznau kame reikalas, kepiau duonkepeje.

nataliuncik rašė...

Sveiki, duonkepės minusas ir yra tame, kad ruginei duonai retkarčiais neužtenka laiko/temperatūros išsikept, reikia papildomai užstatinėt taimerį arba kept orkaitei...daug žmonių susidūrė su šią problemą, ypač jei tai silpnos, mažesnio galingumo ar maximinės duonkepės...
Galiu tik pasiūlyt tešlą užminkyt duonkepei(nes pačiai taip gerai išminkit bus sunku), o kept orkaitei, man kažkaip duona kepta orkaitei žymiai skanesnė:)

laura rašė...

aciu uz atsakyma :)

Sekėjai