Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. gruodžio 25 d., šeštadienis

Kalėdinis pyragas

Šis pyragas su ilga istorija ir tradicijom kilusiomis Vokietijoje ir jis valgomas per Kalėdas. Pyrago skonio paslaptis slypi brandinime, per tą laiką atsiskleidžia visas jo skonis ir aromatas, jį reikia kept prieš du mėn., vėliausia prieš dvi sav. iki Kalėdų, o skonis jo gali būt kaskart vis kitoks panaudojus skirtingus vaisius ir riešutus...

Mums reikės:
200 g sviesto
150 g cukraus
4 kiaušinių
300g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. cinamono
1 citrinos
1 apelsino
~1.2-1.5 kg įvairių dž.vaisių ir uogų
~200g riešutų

Džiovintus vaisius ir uogas nuplikyti verdančiu vandeniu ir nuvarvinti. Jei vaisiai labai sausi galima pamirkyt likeryje. Didelius vaisius ir riešutus pasmulkinti, nes kuo stambesni gabaliukai, tuo labiau trupa pyragas.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinius ir gerai suplakti. Apelsiną ir citriną gerai išplaut, apiplikyt, perpjaut per pusę ir išimt sėklytės. Pagal originalų receptą reikia nuo apelsino ir citrinos nutarkuot žievę ir išspaust sultis, bet aš juos tiesiog cielus susmulkinu :)
Miltus sumaišyt su kepimo milteliais ir cinamonu. Suberti susmulkintus vaisius, riešutus ir kitus priedus, bei gerai išmaišyti.
Tešlą sudėti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 2 val. apie 160° temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusį pyragą pilnai atvėsinti, suvynioti gerai į foliją, įdėti į maišelį ir ... paslėpt kur nors iki Kalėdų.
Skanių jums Kalėdų!

Komentarų nėra:

Sekėjai