Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. gruodžio 25 d., šeštadienis

Įdarytas karpis su graikiškais riešutais

Man patinka karpio skonis, bet... kaulai varė į neviltį...ypač kai reikia išrinkinėt vaikams...Įdarytas karpis tikras išsigelbėjimas, bet visada galvodavau kad užima labai jau daug laiko, kurio pastaruoju metu labai trūksta...O ištikrųjų visai ne, o skonis pasakiškas, valgė net nemėgstantieji žuvį :)
Mums reikės:
1-1,5 kg dydžio karpio
1 svogūno
dvi saujas graikiškų riešutų
pora skiltelių česnako
druskos, žalumynų
Karpį nuskusti, išvalyti ir nuplauti, aš nupjoviau galvą, nes negaliu valgyt kai į manę kas žiūri iš lėkštės:) Bet dėl grožio galit palikt, tada tik išimkit žiaunas ir akis. Atsargiai nulupkit karpio odą perpjovus pagrindinį nugarkaulį prie uodegos ir galvos(jei palikot). Karpio oda gan kieta ir labai lengvai atsiskiria nuo mėsos pakišus pirštus tarp odos ir žuvies:)
Kad žuvies mėsa lengviau atsiskirtu nuo kaulų galima truputi apvirt arba porai minučių pakišt į mikrobanginę. Žuvies mėsą, svogūnus, česnakus sumalti kartu su graikiškais riešutais, sudėti prieskonius. Išdarinėtą karpį prikimšti šio įdaro ir susiūti. Atsargiai susukam į foliją ir perkeliam į kepimo indą/formą. Kepti 30 minučių, tada atidengt foliją ir dar kepti 20-30min. apie 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.Patiekt galima kaip šaltą užkandį arba kaip pagrindinį patiekalą. Skanaus

Komentarų nėra:

Sekėjai