Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. gruodžio 25 d., šeštadienis

Pyragėliai su grybais

Šitus pyragėlius visada darėm iš mielinės tešlos, kol neatradau palmių aliejaus(sviesto)... Tai vienas iš nedaugelio kietos konsistencijos aliejų, jo sudėtis panaši į gyvūnų taukus, tik pirkdami, žiūrėkit kad butu palm oil, o ne hydrogenated palm oil(nes jo reikia vengti)
Mums reikės:
Tešlai:
200 ml šilto pieno
200g palmių aliejaus
600 miltų
2 a. š. cukraus
1 a. š. druskos
2 a. š. mielių
Įdarui:
virtų grybų
svogūnų
virtų ryžių
trynio aptepimui

Darant tešlą duonkepei: visus produktus sudėt pagal eiliškumą ir užminkyt tešlą. Paruoštą tešlą pastatyt į šaldytuvą 0.5val. subręst.
Minkant rankomis: šiltą pieną sumaišyt su cukrum ir mielėmis. Išmaišyti, kad ištirptų cukrus ir mielės ir palikt šiltai, kol nesusidarys „kepurėlė“. Miltus sumaišom su druska ir minkštu palmių aliejumi, supilam pieną su mielėm ir gerai išminkom tešlą, kad neliktų gumulėlių. Ir pastatyt į šaldytuvą 0.5-1val. subręst.
Virtus grybus apkepiname kartu su svogūnu, supjaustytu kubeliais. Į atvėsusius grybus įdedame druskos, pipirus ir jei mėgstat, virtus ryžius.
Tešlą padalinam į 11 rutuliukų, kiekvieną iškočiojam, į vidų įdedame grybų įdaro, sulenkiame, užspaudžiame, viršų aptepame kiaušinio trynių ir paliekam pusvalandžiui pakilt. Kept apie 30-40 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Skanaus

P.S. Palmių aliejus(sviestas) šiai tešlai priduoda trapumą, ko negalima išgaut su paprastu sviestu ar margarinu

Komentarų nėra:

Sekėjai