Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. lapkričio 6 d., šeštadienis

Sidabro valymas

Anksčiau, mes sidabrą valėm su dantų pasta ar amoniako ir kreidos mišiniu, ir išvalyt sidabrinius indus arba juvelyrinius gaminius užtrukdavau, bet vakar sužinojau labai lengva ir paprastą būdą kaip be vargo išvalyt sidabrą, ir likau nustebinta...tokio rezultato aš nesitikėjau...buvo pašalintos visos apnašos, net užsisenėjusios, sidabras blizgėjo kaip naujas, ir nereikėjo vargt su šepetukų ir skudurėlių!!! Na gal viską pradėsiu nuo pradžių...


Mums reikės:
indo, kur viską sudėsim
aliuminio folijos
4v.š. sodos arba
6v.š. druskos(tinka ir tas ir tas)
1l verdančio vandens


Puodelyje ištirpinam druską ir supilam į aliuminio foliją išklotu indą. Tada įdedam sidabrą ir paliekam jį mirkytis 15min-1val, išimam, praskalaujam, nusausinam ir...vualia, mūsų sidabras blizga kaip naujas!!!(Bandžiau padaryt foto, bet dėja...)


P.S. Jei pasidomėt mokslu, tai šis sidabro valymo būdas yra pagrįstas paprasta chemine reakcija...(o taip norėtųsi pabūt burtininkais:) tarp aliuminio ir sidabro apnašų, kur druską arba sodą veikia kaip elektrolitas ir leidžia vykti cheminei reakcijai.
P.P.S. Sendintą/tamsintą sidabrą reikia valyt su vilnoniu audiniu sausai trinant arba jei pasinaudot šiuo metodu sumažint mirkymo laiką 

2 komentarai:

Sandrabilo889 rašė...

Kaip gerai, kad radau šitą įrašą, mano sidabras jau seniai prašėsi restauracijos. :)

aura rašė...

Naudinga informacija. Namuose jau seniai nevalyti sidabriniai stalo įrankiai, kuriuos nežinojau kaip nuvalyti ir atnaujinti. Dabar būtinai pasinaudosiu patarimais.

Sekėjai