Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. spalio 14 d., ketvirtadienis

Purus batonas

Šis batonas ypatingai purus, todėl tirpsta burnoje ar sumuštinio pavidale, ar kaip skrebutis...


Mums reikės:
360ml vandens (fantastiškai gaunasi su mineraliniu, limonadu)
2v.š. aliejaus
550g kvietinių miltų
2a.š. cukraus(jei darot su limonadu dėt 1a.š.)
1a.š. druskos
2a.š. sausų mielių arba 15g šlapių mielių ARBA
200 g kvietinio raugo (maitinto su pienu)
Kepant duonkepėj su kvietiniu raugu, įjungt tešlos programą, kai tešla bus paruošta, pakildint dar apie 1val. ir įjungt kepimą.
Kepant duonkepėj su mielėm: sudedam visus produktus į duonkepę pagal instrukciją, nustatom pagrindinę arba prancūziškos duonos programą ir...galim užsiimt mėgstamu reikalu kol už mus darbuojasi darbštuolė :)
Kai susiformuoja kamuoliukas, prieš kildinimą, galima apipurkšt vandeniu ir pabarstyt sezamais, linų arba kitomis sėklomis.


Kepant orkaitėj su mielėm: jei neturit duonkepės, nebėda, šiltame vandenyje ištirpinam cukrų ir mieles, kai pasidengs „kepure“, iš likusių produktų užminkom tešlą ir pastatom šiltai.
Kepant orkaitėj su kvietiniu raugu: iš visų produktų užminkyt tešlą, minkyt nemažiau 15-20min ir pastatyt šiltai.
Kai tešla dvigubai ir daugiau pakils, galima kept. Prieš kepant viršų galima apipurkšt vandeniu ir pabarstyt sezamais, linų arba kitomis sėklomis. Skanaus

9 komentarai:

Unknown rašė...

pagal nurodytus kiekius, man labai truko miltu, reikejo ju daug daugiau, kad tesla nebelimptu prie ranku.

nataliuncik rašė...

Nuo miltų pertekliaus batonas praranda savo purumą :)

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Unknown rašė...

Ar galima šiam batonui naudoti švelnų kvietinį raugą? Kaip jį paruošti su pienu? Kiek jo dėti?

nataliuncik rašė...

Taip galima, reikia paimt 2-3 v.š. kvietinio raugo ir pamaitint su 200 g kvietinių miltų+ 200 ml šilto pieno arba dar galima su gyvų jogurtu(skanesne gaunasi:)) Viską gerai išmaišyt ir palikt šiltai apie 12-14val., jei maitinsit su jogurtų, jau po poros val. subujos ir galima bus kept. Dėt visą gautą kiekį

Romena rašė...

O tai tada reikia 200g raugo ar 400g?

nataliuncik rašė...

Reikia 200g raugo vienam batonui :) bet taip, kaip aš visada darau daugiau, tai automatiškai ir parašiau kaip maitinu...
Pamaitint raugą reikia tokiu santykių, kiek jums reikės raugo, pvzd. jei jums reikia 200g raugo, tai imat po 100g miltų ir pieno(jogurto)...

Dominika rašė...

Laba diena, labai noriu iškepti purų batoniuką duonkepėje su raugu pagal jūsų receptą. Vis nepavyksta, nes nesuprantu, kaip su tuo raugu yra. bandžiau daryti pagal visas proporcijas, dėjau raugo iš 100 g. miltų ir 100 g. kefyro (beje, jis sunkiai rūgo, batonas išejo kietokas...), bet jaučiu, kad kažkas negerai. O ir rašot, kad su pienu maitinto reikia. Gal galėtumėte kuo iaškiau aprašyti tą raugo gaminimo procesą ir maitinimą (laikymą šaldytuve)? Būčiau laaabai dėkinga :)

nataliuncik rašė...

Dominika, pabandykit padaryt ruginį raugą, nes su juo žymiai lengviau dirbt ir eksperimentuot. Kvietinis raugas yra labai nestabilus, todėl geriausia namie laikyt ruginį raugą, kurį bet kada galima šaukštą atidėt ir perdaryt į kvietinį raugą pagal aukščiau nurodytą receptą. O jei norit daryt su pienu, tada reikia rinktis kaimišką, neapdorotą pieną, bet iš pirktinių, t.p. labai puikus yra Dobilo jogurtas, pabandykit ir būtinai parašykit kaip gavosi :)

Sekėjai