Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. spalio 12 d., antradienis

Ramunė

Ši ramunė gaunasi labai lengva, puri, o skonis kyla kažkur iš vaikystės, kai močiutė kaime pečiui kepdavo tokius pyragus, kurie su šviežiu pienu buvo tikras apsivalgymas...


Mums reikės:
Raugui(nes čia reikės pamaitint su pienu, o toks raugas ilgai negali stovėt):
2-3 v.š. kvietinio raugo
200 g kvietinių miltų
200 ml šilto pieno
Viską gerai išmaišyt ir palikt šiltai apie 12-14val.
Tešlai:
pagaminto raugo
70 g cukraus
1 a.š. druskos
1 kiaušinio
100 ml šilto pieno
40 g sviesto
400 g miltų
vanilino arba vanilinio cukraus

Užminkyt minkštą tešlą ir pastatyt šiltai apie 1-1.5val. Kai tešla pakils, padalinam ją į 8 dalis, sudedam į apvalią formą išklotą kepimo popieriumi, padarom ramunėlės formos gėlytę ir pakildinam dar 30-50min. Prieš kepant viršų ištepam kiaušinio tryniu ir apibarstom cukrumi. Kept apie 40 min. 190 laipsnių temperatūros orkaitėje. Skanaus

Komentarų nėra:

Sekėjai