Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2010 m. balandžio 21 d., trečiadienis

Švelnus kvietinis raugas



Mums reikės:

100 g kvietinių miltų

100 ml kefyro

Iš kvietinių miltų ir kefyro užmaišom tešlą ir paliekam dubenėlyje parai kambario temperatūroje uždengus maistine plėvele. Per tą laiką raugas paaugs dvigubai, bet palaikom dar vieną dieną, duodam raugui subręst, sustiprėt.Kitą dieną pamaitinam su 100 g kvietinių miltų ir 70 ml šilto vandens. Jau po poros valandų tešlą subujos, dar pakils. Reiškia raugas jau paruoštas ir laukia iššūkių :-)


Kas man patinka su šio raugu, tai kad nereikia skaičiuot kiek reikia mažint vandens ir miltų dedant raugą. Aš vadovaujuosi tokiu principu, jei pagal receptą reikia dėt 2a.š. sausų mielių tai reiškia raugo reikia dėt 200g ir t.t.
Maitint reikia priklausomai nuo jūsų kepimo dažnumo (man reikia beveik kasdien, tai pamaitinu taip: 100 g kvietinių miltų ir 70 ml šilto vandens/kefyro, jei reikia daugiau, proporcionaliai didinu, pvzd. 130g miltų ir 90g vandens/kefyro).
Bet reikia žinot, kvietinis raugas yra labai nestabilus, todėl geriausia namie laikyt ruginį raugą, kurį bet kada galima dalį atidėt ir perdaryt į kvietinį pagal aukščiau nurodytą receptą. Skanaus

P.S.Ir neužmirškit, kad jei ir bus raugo perteklius, visada galima padaryt labai skanius sklindžius :)

8 komentarai:

Jurga rašė...

Labas vakaras,

nelabai supratau kiek laiko reikia rauginti kvietinį raugą parą ar dvi

ačiū

nataliuncik rašė...

Sveiki, raugą reikia dvi dienas paraugint o po to jau galima ir kept

Jurga rašė...

Laba diena.Kokio tirštumo turi būti raugas? Man sumaišius 100 g. kvietinių miltų ir 100 ml kefyro gavosi toks tirštumas kaip kočiojamos tešlos. Ar jis toks ir turi būti?

Ačiū

nataliuncik rašė...

Taip, sumaišius ir gaunasi tokia konsistencija, bet jau kita dieną suskystėja ;)

ausra rašė...

Labas vakaras,
gal galėtumėt plačiau papasakoti kaip maitinti ši raugą?
Jei atsidedu stiklinę, reikia ir toliau laikyti šiltai, tik didesniam inde ir vieną dieną po 100 gr. miltų ir vandens, kitą dieną 200 gr. miltų 100 gr. vandens? Ir tada jau galima vėl nuimti raugą ir likuti vėl maitinti? Jei taip, tuomet gaunasi jog galima kepti kas dvi dienas, ne kazdien :) O kefyras reikalingas tik pradžioj?
Atsiprašau už nauvius klausimus, mano pirmas raugas.. :)

nataliuncik rašė...

Geriausia laikyt šiltai, o reguliuokit pagal savo poreikius, jei jus kepsit kasdien, tai tada ir maitinkit atitinkamai, pvzd. jums kasdien reikia 200g raugo, tai galit imt 130g miltų ir 90g vandens(kefyro), jei kepsit rečiau, tada tiesiog galit maitint po truputi, kad kasdien butu pamaitintas ir apskaičiuokit, kad prireikus butu reikiamas kiekis. Maitint galit su vandeniu, bet raugas pasakys jums tik ačiū jei pamaitinsit su kefyru.
Viskas tvarkoj, gal pati nelabai suprantamai parašiau, dabar ištaisiau, jei ką, klauskit;))

Romena rašė...

Laba diena, nesuprantu ką darau ne taip, nu nebujoja jis man ir viskas. Jau ir pamaitinau vieną kartą, laikau šiltai.Suskystėjęs - taip, bet burbuliukų tai labai mažai...

nataliuncik rašė...

Svarbu kad yra burbuliukai :)Nes pas visus skirtingai gali bujot, o mums reikalingas galutinis rezultatas

Sekėjai