Pati paprasčiausia tešla gaminant pyragus, bulkutes tai...taip, mielinė tešla. Ją galima pagamint greitai, ypač tai labai aktualu laukiant netikėtu svečių(kas pas mus atsitinka LABAI dažnai) arba šiaip, kai užsimanai ką nors prie arbatos/kavos
Mums reikės:
200 ml šilto pieno
1 kiaušinio
150g sviesto
500 miltų
2 a. š. cukraus
1 a. š. druskos
250g švelnaus kvietinio raugo - arba 2,5 a.š. sausų mielių
Darant tešlą duonkepei: visus produktus sudėt pagal eiliškumą ir užminkyt tešlą. Ir pastatyt į šaldytuvą 0.5 subręst.
Minkant rankomis su raugų: iš visų produktų užminkyt tešlą, ko ilgiau minkysit, to puresne gausis tešla. Ir pastatyt į šaldytuvą 0.5-1val. subręst.
Minkant rankomis su mielėmis: šiltą pieną sumaišyt su cukrum ir mielėmis. Išmaišyti, kad ištirptų cukrus ir mielės ir palikt šiltai, kol nesusidarys „kepurėlė“. Miltus sumaišom su druską, išplaktu kiaušinių ir minkštu sviestu ir užminkyt „trupininę tešlą“. Supilt pieną su mielėm ir gerai išminkyt, kad neliktu gumulėliu. Ir pastatyt į šaldytuvą 0.5-1val. subręst.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą