Mums reikės:
Tešlai:
200 ml šilto pieno
1 kiaušinio
150g sviesto
500 miltų
2 a. š. cukraus
1 a. š. druskos
250g švelnaus kvietinio raugo
Įdarui:
200g varškės
2a.š. cinamono
2v.š. cukraus
obuolio
uogienės
trynio aptepimui
saujos graikiškų riešutų
Užminkyt mielinę tešlą su kvietinių raugų ir pastatyt į šaldytuvą subręst.
Kol tešla ilsisi, padarom įdarus.
Vienoj lėkštėj sumaišom varške su cinamonu, cukrumi ir trintais obuoliais, kitoj- varškė su mėgstama uogiene.
Išimam tešla iš šaldytuvo, tešlą padalinam į dvi dalis, padarom volelius, į vidų sudedam įdarą ir gerai užspaudžiam, kad kepant neįsižiotu. Volelius susukam į virvutę, atsargiai perkeliam į išteptą aliejum indą/formą. Virvutes viršų ištept kiaušinio tryniu ir apibarstyt graikiškais riešutais.
Aš kepiau stikliniame inde su dangčiu, tai nekildinau, o pastačiau į šaltą orkaitę ir kol ji įšilo, pakilo tešla ir pradėjo keptis. Maždaug po 15min. dangtį nuėmiau.
Kept apie 30 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Skanaus
P.S. geriausia daryt kokioj nors formoj ar inde, nes skardoj gali ištižt tešla, nes tešla su raugu kai kyla suskystėja. Bet čia jos vienintelis minusas, o pliusu-begalė...
Net po keliu dienų jūsų gaminis bus šviežias, minkštas ir purus
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą