Daug kas klausinėjo kaip padaryt putlius blynelius(sklindžius) be mielių ir sodos vien iš raugo, ypač kai jo perteklius. Viskas labai paprasta, o skanumas...bet čia geriau patiems pabandyt :)
100g raugo(tinka bet koks ruginis ar kvietinis)
150g cukraus
600g miltų
600g šilto vandens
2v.š. aliejaus
Cukrų ištirpint vandenyje ir kaip įprastai pamaitinam raugą. Palaukiam kai suburbuliuos(tai gali užtrukt įvairiai nuo 1val. iki 3val., priklauso nuo temperatūros namie)ir kepam ant įkaitintos keptuvės labai mažo ugnies. Blyniukai gal ir nebus labai išvaizdūs, nes masė tokia kaip guminė, sunkiai gražiai suformuot, bet skonis viską atperka. Skanaus
P.S. Jei norit dar storesniu a-lia bandelių, tada darykit iš vakaro ir dėkit tik puse kiekio vandens ;)
P.S. Jei norit dar storesniu a-lia bandelių, tada darykit iš vakaro ir dėkit tik puse kiekio vandens ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą