Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. kovo 8 d., antradienis

Žemaičių virtų bulvių blyneliai su plaučių įdaru


Šiandien buvom turgelyje ir mėsos skyriuje užmačiau...plaučius. Kai mes buvom maži, močiutė gan dažnai mums darydavo tokius ragelius ar sklindžius su plaučių įdarų, ir mums jie buvo labai skanus, tai ir pamaniau, kad reika prisimint šį užmirštą patiekalą :)

Mums reikės:

Įdarui:
~600g plaučių
2 svogūnų
druskos, pipirų pagal skonį
mėgstamų prieskonių
Tešlai:
~1kg bulvių
3v.š. krakmolo
2-3 kiaušinių
Plaučius išviriam pasūdytame vandenyje. Svogūnus su morkomis apkepam ir sumalam su išvirtais plaučiais. Į gautą masę įdedam prieskonius, druską, pipirus ir gerai išmaišom.
Bulvės nulupame ir išverdam. Kiek atvėsinam, kad neapsidegintum ir sutrinam iki vientisos masės be gumulėlių(tik ne su mikseriu, nes bus skysta košė). Į gautą masę sudedam suplaktus kiaušinius,  druską, krakmolą ir viską gerai išmaišom.
Paimam bulvių mase, išplojam ant delno blyną, į vidų dedam įdarą, užspaudžiam ir suformuojam blyną arba ragelį, jei nesigaus, tinka ir cepelino forma:)
Apkepinam iš abiejų pusių ir valgom su grietinė. Skanaus

2 komentarai:

Aušra rašė...

sveika,

kas nutiko tavo rss? per google reader'į gaunu krūva programavimo kodo. Ir taip jau kelios dienos...

nataliuncik rašė...

Net nežinau, gal pabandyk su Mozilla įeit

Sekėjai