Mums reikės:
Raugui(jei maitinot kelis kartus su kefyru, tada imat 400g paruošto kvietinio raugo ir darot tešlą, jei maitinot su vandeniu tada šis etapas būtinas):
2-3 v.š. kvietinio raugo
200 g kvietinių miltų
200 ml kefyro
Viską gerai išmaišyt ir palikt šiltai apie 12-14val.
Tešlai:
pagaminto raugo
1 a.š. cukraus
1 a.š. druskos
1 v.š. paprikos
250 ml šilto pieno arba kefyro (jei nėra, galima ir vandens įpilt)
50 g sviesto
500 g miltų
Įdarui:
špinatų
paruošto faršo(ėmiau kaip visada maltą kalakutieną)
Užminkyt minkštą tešlą ir pastatyt šiltai apie 1-1.5val. Kai tešla pakils, padalinam ją į 3 dalis, padarom volelius, atsargiai iškočiojam, sudedam į vidų įdarą, gerai užspaudžiam, kad kepant neįsižiotu. Volelius susukam į pynę, atsargiai perkeliam į išteptą aliejum indą/formą arba į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pakildinam dar 30-50min. Kept apie 40 min. 190 laipsnių temperatūros orkaitėje. Skanaus
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą