Šias bandelės dažnai nedarau, nes pati nelabai mėgstu aguonas, bet vaikams pats tas, na tai retkarčiais padarau...
Mums reikės:200 ml šilto pieno
1 kiaušinio
150g sviesto
500 miltų
2 a. š. cukraus
1 a. š. druskos
1.5a.š sausų mielių arba 250g švelnaus kvietinio raugo
Įdarui:
200g maltų aguonų
100g cukraus
100 sviesto
Užminkom mielinę tešlą ir pastatom į šaldytuvą subręst.
Kol tešla ilsisi, padarom įdarą. Maltas aguonas sumaišom su cukrumi ir sviestu iki purumo.
Paruoštą tešlą iškočiojam, ant jos sudedam aguonų įdarą, išlyginam per visą tešlos paviršių, suvyniojame, supjaustome ir dedam ant kepimo popieriumi išklotos skardos kildint. Kai bandelės pakils, šaunam jas į orkaitę. Kept 180ºC įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Skanaus.
Mums reikės:200 ml šilto pieno
1 kiaušinio
150g sviesto
500 miltų
2 a. š. cukraus
1 a. š. druskos
1.5a.š sausų mielių arba 250g švelnaus kvietinio raugo
Įdarui:
200g maltų aguonų
100g cukraus
100 sviesto
Užminkom mielinę tešlą ir pastatom į šaldytuvą subręst.
Kol tešla ilsisi, padarom įdarą. Maltas aguonas sumaišom su cukrumi ir sviestu iki purumo.
Paruoštą tešlą iškočiojam, ant jos sudedam aguonų įdarą, išlyginam per visą tešlos paviršių, suvyniojame, supjaustome ir dedam ant kepimo popieriumi išklotos skardos kildint. Kai bandelės pakils, šaunam jas į orkaitę. Kept 180ºC įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą