Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. vasario 12 d., šeštadienis

Naminis majonezas

Dažnai naudojamas ir lengvai pagaminamas,. Yra keli būdai naminio majonezo, su ir be kiaušinių, su ir be garstyčių, su priedais ir be jų... Naminis majonezas tuo ir geras, kad skonis bus visada toks, kurį norėsim: su krapais, su česnakais, su svogūnais...
Tik gamindami majonezą, atsiminkit:
1. imkit TIK rafinuotą aliejų(su kitais gali būt kartelėjes arba jaučiamas "aliejaus"skonis)
2. visi produktai turi būti atšaldyti, įskaitant ir aliejų

Mums reikės:2 kiaušinių trynių arba 1kiaušinio
1v.š. citrinos sulčių
1a.š. garstyčių(puikiai tinka grūdėtosios)
1a.š. medaus
100ml aliejaus
druskos ir kitų priedų(visokių dž. žolelių, svogūno, česnako...)

Kiaušinių trynius, medų, druską, citrinos sultis, garstyčias gerai išplakame mikseriu, tada atsargiai, po truputį pilame aliejų ir sukame kol masė taps balta ir tiršta. Ragaujame ir jei ko trūksta įdedam, pagardinam ir...viskas, sveikiausias ir pats skaniausias majonezas paruoštas, skanaus!

Komentarų nėra:

Sekėjai