Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. vasario 5 d., šeštadienis

Šokoladinis keksas su obuoliais

Iš kaimo senelis atvežė obuoliukų, bet jie ne tokie gražūs ir skanūs kaip pirktiniai, todėl ir užsigula ant lėkštės. Kompotai nusibodo, o kokį pyragą su jais nenori. Todėl nusprendžiau juos paslėpt ir gavosi visai skanus keksas :)
Taigi, mums reikės:
500g miltų a.r.
200g cukraus
2v.š. kakao
1a.š. sodos
1a.š. cinamono
100g palmių sviesto
100g kefyro
~450g tarkuotų obuolių

Sudedam visus sausus produktus ir išmaišom, įdedam sviesto, išminkom. Į gautus trupinius sudedam obuolių tyrę ir įpilam kefyro, greitai sumaišom, tešlą sudedame į formą, uždengiam dangčiu(folija) ir kepame orkaitėje 180ºC temperatūroje 35min, tada atsargiai nuimam dangtį ir kepam dar apie 30-40min. Patikrinti ar iškepė galima su dantų krapštuku: įbedus į keksą, jis turi likti švarus ir sausas.
Prieš pateikiant apibarstyt cukraus pudra.
Keksas gaunasi drėgnokas ir labai skanus.

Komentarų nėra:

Sekėjai