Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. kovo 7 d., pirmadienis

Okroška


Tai nacionalinis patiekalas Rusijoje. Jų okroška, čia kaip pas mus šaltibarščiai, tik jei mūsiškiai turi vieną pagrindinį receptą, tai jų šaltsriubė būna trijų rūšių: daržovinė, mėsinė ir žuvinė okroškos. Ir aišku, užpilas, mūsų tradicinis tai kefyras/grietinė, o pas juos... gaminama su duonos gira, paskaninta grietine. Bet taipogi galima naudoti kefyrą/pasukas, nealkoholinį salyklinį alų. Išbandžiau jas visas dar prieš trejus metus ir nustebau, likau sužavėta, ir dabar gan dažnai darau ją, tik kiek skiriasi produktai pagal sezono metus:) man pati skaniausia visgi yra su kefyro užpilu. Bet pagrindiniai ingredientai yra šv.svogūnai su laiškais, šv.agurkai, kietai virti kiaušiniai ir krapai, dar patartini ridikėliai. Ir aišku svarbi taisyklė, visos sudėtinės dalys turi būti smulkiai sukapotos arba supjaustytos smulkiais kubeliais, nes pats pavadinimas šios sriubos kilęs iš žodžio “kroška”- trupinėlis;) ir, kaip sako Rusijoj, tirštumas turi būt toks, kad sriuboj šaukštas stovėtų:)))
 
Mums reikės:
3-4 bulvių
2-3 kiaušinių
~150-200g servelato dešros(bet galima ir daktarišką dėt)
svogūno su laiškais
agurko
vidutinio pomidoro
1l kefyro(geriausia imt šaltibarščių, tirštesnio)
žalumynų(krapai, petražolės...)
druskos pagal skonį

Bulvės aplupt ir išvirt. Virtas bulves, servelato dešrą, kiaušinius, pomidorą ir agurką supjaustome kubeliais. Susmulkiname porus, petražolės, krapus. Viską sudedame į puodą, pasūdom ir užpilame kefyru. Skanaus

P.S. Daržoves galima rinkt bet kokias neutralaus skonio, tokias kaip morkos, pomidorai, šv.agurkai, ridikėliai, ropės..., daug žalumynų(petražolės, krapai, salierai, peletrūnai...), o darant su gira, tai gira turi būt nesaldi.

Komentarų nėra:

Sekėjai