Sulaukėm svečių iš Suomijos :) Nors ir lietuviai, bet laikas ir vietiniai papročiai padarė savo, net tas akcentas, neskubėjimas atsirado, ne taip kaip mes, visur skubam skubam :D Na o žinodami mano aistra duonai, atvežė man savo, kuri nors ir įdomaus skonio, yra kiek salstelėjusi ir prieskonuota, bet savotiškai skani :D Ir svarbiausia be mielių!!!
Raugui:
350g ruginių miltu
360g šilto vandens
Viską sumaišyt ir palikt šiltai 4val. kol subujos arba galima paimt paruošto 800g ruginio raugo
Tešlai:
160g vandens
2 a.š. rudojo cukraus
3 a.š. medaus
1.5a.š. druskos
1.5a.š. cinamono
1a.š. kardomono
1a.š. kakao
¼ a.š. muskatinio riešuto
1 v.š. aliejaus
100g ruginių miltų
500g kvietinių miltų
Aptepimui:
1v.š. vandens
1/2v.š. medaus
1a.š. jūros druskos
Raugą sumaišyt su tešlai skirtomis produktais ir užminkyt tešlą. Tešla gausis gan lipni, suformuojam rutuliuką ir paliekam šiltai maždaug valandai.
Po valandos dar ją išminkom, suformuojam kepaliuką(suomiai dažniausia daro apvalios formos) ir pakildinam dar maždaug dvi val.(priklauso nuo kambario temp.).
Prieš statant kept, viršų apipilam vandens ir medaus mišiniu, o viršų apibarstom druska. Kepam apie 30min įkaitintoje orkaitėje iki 230°C su dangčiu, vėliau sumažinam temperatūrą iki 190-200°C ir kepam dar apie 30 min. Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą