Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. birželio 18 d., šeštadienis

Kaip išvengti uodų įkandimų arba ką daryti jei visgi įkando?

Bet koks poilsis gamtoje gręsia uodų įkandimai...Ypač jei drėgna ir karšta, tada šitie gyviai puola, o įkandimo vietos baisiai niežti, tinsta, gali prasidėt karščiavimas :(


Kaip išvengti uodų įkandimų?
Namus nuo uodų ar bet kokių kitų vabzdžių patikimai apsaugo tinkleliai langams, kurie puikiai apsaugo ir kūdikius/vaikus vėžimėliuose, o gamtoje geriausia pasitept gvazdikėlių, baziliko, pelargonijos, anyžiaus, eukalipto, pipirmėčių, arbatmedžio eteriniais aliejais sumaišytu pvzd. su sviestmedžio arba kokoso sviestu maždaug 1:3. Dar nereikia pamiršti ir Žvaigždutės:). Ji, beje, taip pat gerai atbaido ir uodus, patikrinta laiku:)))

Jei visgi įkando:
Uodų sukandžiotas vietas būtinai nuplaukite švariu vėsiu vandeniu ir atsargiai nusausinkite. Ant skaudamos vietos uždėkite ledo gabaliuką10min, kad numalšint uždegimą.
Niežuliui numalšinti galima 15 min palaikyt vatos gabalėlį, suvilgytą spiritiniu medetkų žiedų antpilu arba įkandimą patept arbatmedžio aliejumi . Dar labai gerai nuima skausmą ir niežulį švieži petražolės ar mėtos, gysločio lapai.

1 komentaras:

Melody rašė...

Mums visą vasarą išvengti įkandimu padėjo tinkleliai nuo vabzdžių.

Sekėjai