Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. liepos 19 d., antradienis

Varškės-kakavos tinginys

Šį kartą siūlau pagaminti labai skanų ir kiek netradicinį tinginį:) Pagrindus paėmiau iš tradicinio tinginio recepto, plius įdėjau naminės varškės:) Gavosi labai skanus, gaivus ir labai kaloringas skanumynas- su karšta arbata tikras apsivalgymas...



Mums reikės:
400 g naminės varškės(nesausos)
700 g mėgstamų sausainių(tinka ir pačių gaminti kieti)
400 g sviesto(dėjau kokoso sviestą)
4 v.š. kakavos
1 indelio kondensuoto pieno(dėjau savo gamybos)
100 g cukraus
vanilinio cukraus
po 150 g dž. abrikosų, dž. slyvų, razinų (galima naudoti įvairius vaisius- kam kas patinka:)
Dubenyje ištrinam sviestą su cukrumi ir kakava, suverčiam varškę, kondensuotą pieną ir gerai išmaišome, kad gautųsi vientisa varškės masė(tai geriausia daryti su mikseriu arba virtuviniu kombainu). Dž.vaisius apiplikinam, nuvarvinam ir supjaustom. Sausainius sutrupinam rankomis ir kartu su vaisiais sudedam į gautą varškės masę. Išmaišom ir sudedam į formą, kurioje jis šals, bet galima sukrėst ir ant maistinės plėvelės gabalo ir standžiai susukt į „dešrą“. Viskas, tinginys turi pagulėt ir „patinginiaut“ šaldytuve arba balkone bent kelias valandas (bet geriau per naktį, bus skaniau). Per tą laiką sausainiai prisigeria ir tinginys tampa labai labai skanus;)
Prieš pateikiant supjaustom ir mėgaujamės su karšta arbata ir citrina arba puodeliu kavos. Skanaus.

Komentarų nėra:

Sekėjai