Bandelės gaunasi minkštutės, labai skanios ir kvapnios. Puikiai tinka ar prie pusrytinės kavos arba prie vakarinio pienuko:)
Mums reikės:
Tešlai:
400 ml pieno arba pasukų
100 g cukraus
200g kvietinio raugo arba 16 g šv.mielių (2 a.š. sausų mielių)
100g sviesto (kambario temperatūros)
1 didelio kiaušinio ir dar vieną baltymą
650g kvietinių miltų
1 a.š. druskos
Įdarui:
200 g kreminės varškės(bet galima perplakt varške su grietinėle)
5 v.š. cukraus
3 a.š. cinamono
Glajui:
likusio trynio
3 v.š. cukraus pudros
Mieles sumaišyti su šiltu pienu ir cukrumi, palaukt kol pasidengs „kepure“. Druską sumaišyti su miltais, įpilti ištirpintas mielės, suplaktus kiaušinius, sudėt minkštą sviestą, užminkyti elastingą tešlą ir pastatyti šiltai kol pakils.
Jei tešlą daryt duonkepėje, tada pradžioje sudedam pieną/pasukas, išplaktą kiaušinį, tada suberiam miltus, cukrų ir druską į skirtingus kampus, minkštą sviestą ir ant viršaus raugą ar mieles(šviežias prieš tai geriausia ištirpint skystyje).
Kol kildinasi tešla, padarom įdarą, tam kremine varške sumaišom su cukrumi, cinamonu ir suplakam.
Kai tešla pakils, iškočiojam ir sutepam gautu įdaru. Susukam į volelį, supjaustom. Bandeles aptepam likusiu tryniu sumaišytu su cukraus pudra, duodam dar 15-20min pakilt ir šaunam į įkaitintą iki 210ºC orkaitę. Kepam apie 15-20min kol gražiai paruduos. Skanaus
1 komentaras:
Ačiū už receptą, pavyko išsikept su raugu. Priminė man vaikystę, kai gyvenome kaime mama kepdavo tokius pyragus.
Rašyti komentarą