Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Pica

Be galo dievinu picas, visokias ar tai bus traški, ar storapadė, ar perlenkta...man visos jos skanios!!! Gal čia ir nevisai sveikas maistas, bet juk ne kasdien nusidedam su maistu...



Mums reikės:
Padui:
325 ml. šilto vandens
1 a.š. cukraus
1 a.š. sausų mielių arba 100g kvietinio raugo
500 g miltų (labai skaniai gaunasi ir iš rupaus malimo kvietinių miltų)
2 v. š. aliejaus
1 a.š. druskos

Įdarui:
pagal skonį ir šaldytuvo turinį

Mieles sumaišyti su šiltu vandeniu ir palaukt kol pasidengs „kepure“. Druską sumaišyti su miltais, įpilti ištirpintas mieles (arba įdėti kvietinį raugą) , aliejaus, užminkyti elastingą tešlą ir pastatyti šiltai kol pakils, tai užtruks su mielėm maždaug apie val., o su raugu apie dvi.
Tada tešlą reikia iškočioti, sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir keliose vietose subadyti šakute ir duot dar pastovėt 15-30min(priklauso su kuo darot ar su mielėm ar su raugu).

Tešlą ištepam padažu(tik nestorai, nes bus šlapia tešla) ir pradedam dėliot ingredientus.
Šį kartą aš dėjau: sukapotą svogūną, griežinėliais supjaustytą dešrą, parūkytą šoninę ir kumpį, viską apibarsčiau druska, raudonėliais, pipirais ir malta saldžiąja paprika, ant viršaus padėjau marinuotu agurkėliu supjaustytu griežinėliais ir gausiai pabarsčiau sutarkuotu sūriu. Orkaitę įkaitinti iki 200° ir kepti 15-20 min.
Kai mūsų pica išsikeps, apipilt pomidorų padažu, sudedam alyvuoges, žalumynus... ir mėgaujamės!

Komentarų nėra:

Sekėjai